Жители на Цалапица на протест пред Съдебната палата в София

След протеста пред Съдебната палата жителите на Цалапица тръгнаха и на шествие из центъра на столицата, което стигна до сградата на Министерството на вътрешните работи

Съдебна палата
Съдебна палата Източник: Wikimedia Commons

Жители на Цалапица се събраха на протест пред сградата на Съдебната палата в София с настояване за бърз и справедлив процес срещу всички замесени в случая с убийството на 24-годишния Димитър Малинов от селото. Протестът е под надслов "Справедливост за Митко", съобщава БТА.

 

"Искаме справедливи наказания за убийството на моя син", заяви Атанаска Бакалова, майка на жертвата. Протестиращите настояват за наказания "доживотен затвор" за всички, свързани с убийството на младия мъж.

 

Демонстрантите настояват също и за оставки на полицаи в районното управление в Стамболийски, защото смятат, че именно те са отговорни за забавянето на разследването и бягството на сочения за извършител на убийството.

 

След протеста пред Съдебната палата жителите на Цалапица тръгнаха и на шествие из центъра на столицата, което стигна до сградата на Министерството на вътрешните работи.

 

На 20 юли около 23 часа Димитър Малинов излиза от вкъщи като казва, че ще се върне. Същата вечер на видеозапис на общинска камера се вижда как той се качва в черен автомобил с неясна регистрация. На 27 юли тялото на Димитър е открито в плитък гроб, върху който са били изсипани строителни материали.

 

Обвиняемият по случая - 30-годишният Рангел Бизюрев - е избягал от България четири дни след убийството. Впоследствие стана ясно, че 19-годишните близнаци Борислав и Валентин Динкови са помогнали на Бизюрев, като са скрили тялото на Димитър край селото.

 

Динкови в момента са обвинени от прокуратурата за укривателство. Във връзка със случая министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска оставките на директора на областната полиция в Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на Районното управление в Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени