Живеещите в район "Красно село" възмутени от бездействието на кмета от ПП-ДБ-СС

Повечето от тях не получават отговор, докато споделят мнението си на фейсбук страницата на кмета Цвета Николаева

Цвета Николаева, кмет на район Красно село
Цвета Николаева, кмет на район Красно село Източник: Facebook

Кметът на район "Красно село" от ПП-ДБ-СС Цвета Николаева не спира с хвалбите за "свършеното", докато дневният й ред драстично се разминава с този на живущите в района.

 

Всяка седмица кметът на район "Красно село" Цвета Николаева публиква в профила си във Фейсбук подробни антрифилета какво е свършила за последните 7 дни. Човек би останал с впечатление, че въпросната госпожа е вездесъща и от полезрението й не остава нито един казус и проблем в района. Малко по-задълбочен поглед разкрива, че това, което Цвета Николаева върши може и да е много важно в собствените й очи, но живеещите в район "Красно село" има доста по-различно мнение.

 

Цвета Николаева (най-вдясно) е сред приближените на Борис бонев
Цвета Николаева (най-вдясно) е сред приближените на Борис Бонев Източник: Facebook

Ето част от тях:

"Здравейте, кога най-после ще се ремонтират площадките в Белите брези? В целия квартал няма нито една безопасна площадка за игра, всички катерушки и пейки са изпочупени, с липсващи летви, болтове и тн. Или децата и тяхната безопасност не са приоритет???", пита Надежда Петрова. Отговор не получава. 

 

Коментар на Надежда Петрова и Сабина Панайотова
Коментар на Надежда Петрова и Сабина Панайотова Източник: Facebook

"Какво трябва да направим като граждани за задвижване на процедура по въваждане на еднопосочно движение в квартала? Най-малкото, за да не се разминават коли по тротоарите, както често се случва около 142 училище", допълва Сабина Панайотова. 

 

Автомобили са опустошили масово тревните площи в Красно село
Автомобили са опустошили масово тревните площи в Красно село

"Искам да насоча вниманието ви към 2 площадки в ж.к. Славия, всяка със своите си проблеми. Първата е детската площадка до общината - буквално в задния ви двор е, пука се от деца, лятото редовно сме 20-30 деца с родителите си там, на възраст между 2 и 10 години (и подновяваме състава)", поставя различен казус друг жител. 

 

Коментар на Аделина Везенкова и Мариника Трайкова
Коментар на Аделина Везенкова и Мариника Трайкова Източник: Facebook

Аделина Везенкова припомня:
"Преди 8 години в Бели брези всяка пролет детските площадки се ремонтираха, боядисваха и т.н. Дано това се възстанови, след зимния период винаги има нужда от ремонт и да се оправят спортните площадки".

 

"Тротоарът пред бл.6 Бъкстон,кога ще се направи?В градинката зад блока поставихте нови пейки,а старите и изпочупени пейки не изхвърлихте.Голям клон счупи лампата и не свети.Оправете батака!", възмущава се Мариника Трайкова.

 

Коментар на Владимир Пенов
Коментар на Владимир Пенов Източник: Facebook

"Напоследък не се чисти добре. Прави впечатление колко е мръсно и тъмно на много места. Но тази сутрин видях как бригада от над 15 човека с техника и камион почистваха един от парковете в кв. Славия и явно има някакво раздвижване вече. Но също има и много натрупани проблеми в района и всички очакваме да видим с очите си всички подобрения, които планирате. Дано да стане в скоро време. Успех!", съвсем добронамерено пише в коментар Владимир Пенов.

 

Коментар на Лидия Борисова
Коментар на Лидия Борисова Източник: Facebook

Лидия Борисова предупреждава за истинска "екологична катастрофа":

"Сметището пред блок 7 в кв.Борово процъфтява всяка нощ и всеки ден. А кучешките изпражнения са навсякъде! Има ли инспектори? Кой и как събира бокрука!? Защо няма кофи пред 10,9,8 и 6 блок! До кога това сметище ще стои под прозорците на спалтите ни? В 21 век това е истинско безобразие! След ежеседмични сигнали,молби,сигнали ... и нищо! Смрад по време на епидемия! Точно на пътеката към т - маркет, " чистота" и опазване на поляната, липите и здравето на жителите ,обитаващи блок 7 ! Блок 7 има само три входа, а пред него се трупат боклуците от блокове 10,9,8 ,които имат по шест входа, но нямат кофи за смет!!!!
Защо сме наказани да търпим тази смрад ?
Имате ли решение на тази ЕКОРОГИЧНА КАТАСТРОФА?!".
 
Боклук до детска площадка в
Боклук до детска площадка в "Красно село" Източник: Facebook
Преливащи от отпадъци кошчета в район
Преливащи от отпадъци кошчета в район "Красно село" Източник: Facebook


Още от "София"

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за реци

Проверка на терен от общинските съветници на ГЕРБ през април показа, че на депото на София се заравя РДФ-гориво, вместо то да бъде реализирано

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени