"Арсенал АД" спира работа заради скъпия ток

Другата причина е пандемията от Омикрон

Арсенал-Казанлък
Арсенал-Казанлък Източник: Zonanews

Невероятното поскъпване на енергоносителите и суровините, силното поскъпване на металите на международните пазари, изключително високия пик на силнозаразния вариант "Омикрон" са основните причини всички работници и служители в казанлъшката оръжейница "Арсенал АД" да излязат в платен годишен отпуск от 17 януари до 11 февруари 2022г.

 

Това обявиха от фирмения сайт на предприятието, в което работят близо 9 хиляди души от региона. При изявено желание от работника или служителя се разрешава ползването на неплатен отпуск с признаване на трудов и осигурителен стаж. На ползвалите неплатен отпуск с признаване на трудов и осигурителен стаж ще бъдат предоставени ваучери за храна и здравноосигурителни вноски за сметка на работодателя.

 

При неотложна производствена необходимост на цехове, звена и участъци ще бъдат изготвени и утвърдени списъци за работа. Предприетите действия са съгласувани между ръководството на "Арсенал" и двете синдикални организации в предприятието – КНСБ и КТ "Подкрепа".

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени