Белоглаво лешоядче се излюпи за първи път в зоопарка в Стара Загора

След като малкото порасне достатъчно и мине периодът на адаптация с неговите родители то ще бъде пуснато свободно да се рее в небето на България

Белоглаво лешоядче се излюпи за първи път в зоопарка в Стара Загора
Белоглаво лешоядче се излюпи за първи път в зоопарка в Стара Загора Източник: Facebook

За първи път в историята на зоопарка в Стара Загора се излюпи белоглаво лешоядче, съобщават на Фейсбук страницата на зоопарка.

 

"След престой в инкубатор едното яйце се пропука и човката си подаде малкото птиче. Това е огромен успех", отчитат екипите на зоопарка и Спасителния център за диви животни "Зелени Балкани".

 

След като малкото порасне достатъчно и мине периодът на адаптация с неговите родители то ще бъде пуснато свободно да се рее в небето на България.

 

През февруари беше съобщено, че двете семейства белоглави лешояди - Шандин и Айлен и Сание и Белчо, които обитават общинския зоопарк в Стара Загора, имат по едно снесено яйце.

 

Зоопаркът в Стара Загора е дом на лешоядите, които бяха предоставени за отглеждане от "Зелени Балкани", като част от дейностите по проект "Светло бъдеще за черния лешояд", финансиран по програма LIFE на Европейския съюз.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени