Безплатен градски транспорт в първия учебен ден за всички ученици в Старозагорско

Преди първия учебен ден са освежени пешеходните пътеки около училищата и детските градини

Безплатен градски транспорт за всички ученици
Безплатен градски транспорт за всички ученици Източник: Община Стара Загора

По инициативата на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров за поредна година общественият транспорт, обслужван от общинското дружество "Тролейбусни и автобусни превози", в Стара ще е безплатен за всички ученици в първия учебен ден – 15 септември, съобщават от местната администрация. Пожеланието към всички учащи е за здрава и успешна учебна година.


Преди първия учебен ден са освежени пешеходните пътеки около училищата и детските градини. Местата за пресичане са обозначени със съответната вертикална пътна сигнализация, която да гарантира безопасността на учениците.


Община Стара Загора отправя призив към всички водачи на пътя - Да пазим децата, не само когато се очаква голямо оживление около училищата и детските градини, а всеки ден, защото това е наша отговорност.


През новата учебна година 2021/2022 за първи път ще прекрачат прага на училището 1401 първокласници. Учениците и студентите редовно обучение, могат да ползват месечни абонаментни карти за цяла градска мрежа, напомнят от общината.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени