Борисов в коментар за Шенген от Стара Загора: Младостта ни изигра лоша шега, никога не се прави така (ВИДЕО)

Борисов се среща в Стара Загора с кметове. Те ще разговарят за парите за проекти на общините, които са включени в бюджета

Бойко Борисов в Стара Загора
Бойко Борисов в Стара Загора Източник: Скрийншот видео кадър

Винаги съм казвал, че в Брюксел докато всичко не е договорено, нищо не е договорено. Младостта изигра лоша шега и в Румъния, и у нас. В момента всичко направено е подложено на съмнение. Ако днес по обед не получим документа, не е добре в дипломацията. Никога не се прави така, но няма смисъл да се връщаме назад. Ако не стане днес, ще стане през януари, което е близо до изборите в Австрия. Провеждаме страшно много консултации. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Стара Загора.

 

Той подчерта, че заради бързането на властите в София, в момента всичко направено, е подложено на съмнение. "Ако днес по обед не получим документа, не е добре в дипломацията. Никога не се прави така, но няма смисъл да се връщаме назад", изрази съжаление бившият премиер и лидер на ГЕРБ.

 

Той разкри, че и в момента българската дипломация активно води разговори, за да се отпуши процеса и да се замаже гафа на Денков. "Ако не стане днес, ще стане през януари, което е близо до изборите в Австрия. Провеждаме страшно много консултации", посочи Борисов.

 

"Хубавата поговорка, че до нашия казан в ада не трябва да има дяволи изигра лоша шега на България. С огромните коментари, с огромните коментари за политически лидери. И после какво се оказа - пасив за България, но ще се справим. Трябвало малко търпение и да се мисли за следващите стъпки, защото еврозоната чака. Трябва да се приемат още няколко закона", допълни бившият премиер.

 

"Нищо не налагаше да се избързва с коментари. Но понеже вие сте нетърпеливи, пуснахте румънците, нашите се възбудиха от това и те коментираха и стана тя, каквато стана" каза още Борисов.

 

"Помагаме на Украйна, солидарни сме с Израел, но най-солидарни сме с българския народ. Няма да допуснем участието на България във военни действия. Това не може да се случи. Едно е да подпомагаме нападната държава, друго е да изпращаш военни части. И се чудя на Тагарев как може да говори, без да е говорил с мнозинството в българския парламент, който решава това. И българите трябва да знаят, че това няма да се случи", посочи Борисов на въпрос за участието на България в операция в Червено море.

 

Борисов се среща в Стара Загора с кметове. Те ще разговарят за парите за проекти на общините, които са включени в бюджета. 50 млн. лв от бюджета се отпускат само за Стара Загора. Ще бъдат обновени блокове, детски градини, улици, общо 8 обекта, които са с готови проекти, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров. 15 млн. лв. се дават за Чирпан, каза кметът на града.

 

Ние с Асен Василев това успяхме да направим, подчерта бившият премиер. И допълни, че и за кметовете на БСП има много голямо финансиране. Поредната неистинска новина се оказа твърдението, че с Асен Василев ще ги лишим, допълни той.

 

Дефицитът е към 2,5 в момента, ще останат още към милиард за инфраструктурни проекти. Всички имат своята роля - и ПП, и ДБ. Има голям шанс да се случи пътят Търново - Русе и Хаинбоаз, заяви Борисов. Мисля, че можем да кажем и позитивни неща в края на годината, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

 

 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени