Борисов в Шипка: При ГЕРБ нито едно от тези неща нямаше да се вдигне - нито тока, нито газа, нито горивата (ВИДЕО)

Зеленски не се нуждае от сълзливите селфита на нашия премиер, добави той

Бойко Борисов в Шипка
Бойко Борисов в Шипка Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в ремонтирания храм-паметник "Рождество Христово" в гр. Шипка. Привества хората, те му отговарят със същото. Целува иконата в храма. Владиката се обърна към Борисов: "С ваша помощ средства бяха отпуснати, камбанарията е почти говова. Септември месец ще има освещаване".

 

"Благодарим на владиката, синода, БПЦ че винаги са били стожер на духовността. Църквата се рушеше. Сега ще видите и духовната академия как изглежда. България е единствената държава, която не затвори църква и манастир в пандемията. Когато свещениците нямаха заплати,и се биеха кой да продава свещи, направихме така, че да взимат колкото учителите. Ако някой се опитва да ни вкара в конфликт с църквата, това е непризнателен човек", заяви лидерът на ГЕРБ. 

 

На въпрос дали има вариант да се даде военно помощ на Украйна, той заяви:
"Зеленски не се нуждае от сълзливите селфита на нашия премиер. Но както всичко е задкулисно и тайно, и тук е така, както обещаваха от Промяната. Ние и сега даваме много оръжия, българската оръжейна индустрия произвежда и им ги даваме, но всичко става задкулисно. Изнасяме в пъти повече от февруари насам. Оръжейните ни заводи работят на макс. Това е едно лицемерие. Неслучайно БСП мълчат. С техен подпис става това и те трябва да си отидат. Трябва незабавно да направим това, което целия демократичен свят направи. Те просто лъжат обществото".

 

Бившият министър-председател заяви, че най-правилно е да се отива на предсрочни избори. "Близо 200 млн. похарчиха за избори, сега вече било лошо да се правят избори. Лошо е да имаме такова некадърно управление. ГЕРБ е опозиция. Ние можем веднага да поискаме вот на недоверие но не е правилно. Българите трябва да разберат докрай какво са си избрали . Готвят още 2 млрд. да ни задължат, ще изтеглят нов заем. Провалиха се във всичко. Това което правят е да откраднат енергетиката и да поставят следващото управление във финансова безизходица. Правият ли ви впечатление, че навсякъде предлагат да с еправят солари. Това е скъпа енергия. А сега и батерии. Кой ще плаща?", попита риторично Борисов.

 

Бившият премиер бе попитан очаква ли да се вдигне битовата еленергия. "Всичко ще се вдига. При ГЕРБ нито едно от тези неща нямаше да се вдигне - нито тока, нито газа, нито горивата, при положение, че имаме рафинерия. Обраха народа. Мика Зайкова ви го обяснява най-добре - като отидеш в магазина и не можеш да си купиш нищо", отговори лидерът на ГЕРБ.

 

И добави: 
"На първия МС, ако сме в управление, ще си довършим всичко. Тия няма да дадат нито лев – само за солари и батерии готвят да дават". 

 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени