Борисов в Стара Загора: Като ме питате за геополитика - 2 млрд. и 200 млн. евро в бюджета на ЕС бяха дадени на България, лично съм ги издействал (ВИДЕО)

Върнахме България на газовата карта, всяко решение за Балканите се взимаше в София, всички лидери идваха в София, добави той

Бойко Борисов в Стара Загора
Бойко Борисов в Стара Загора Източник: Скрийншот/Facebook

След Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети и Стара Загора. Той посети реновирания Летен театър в града, където беше посрещнат от стотици старозагорци. 

 

"Честит празник на всички. Обединението е формула на успеха на всички нации. Знаете приказката за снопа от пръчки - една по една се чупят, снопът не може. Първо искам да поздравя кмета и хората на Стара Загора с тази прекрасна придобивка. Този театър е строен 1959 г., когато аз съм се родил и виждате как изглежда как изглежда днес. Довечера Лили Иванова ще ви радва, заяви Борисов. 

 

В Стара Загора щяхме да открием освен театър, зоопарка, пазара, всички булеварди, които направихе. Паркове - един, два три. Щяхме да открием спортна зала, но няма да имате спотна зала, "Промяната" я ликвидира. Оставихме 10 млн. за този проект преди да си тръгнем. Има ли нещо да ми покажете, което да се е построило за тези две години освен това, което сме финансирали ние и кметът е направил за Стара Загора, добави той.

 

В един глобален свят геополитиката е съществена част от политиката на всяка една държава. Когато няма ток и газ в Германия, това значи рецесия, това значи забавяне на икономическия растеж на Германия - например, нашите заводи са свързани с техните. В нашата кариера - понеже днес е хубав празник - нашите предци са се обединили за да има силна България. Много направихме за Изтока, за Юга - АМ "Тракия", "Марица" "Струма". Сега Югът е около три пъти по-мощен от Северна българия и това се дължи основно на пътищата. Те се гордеят, че са спрели АМ "Хемус", пътя Велико Търново-Русе. Ние ускорено изграждахме Ботевград-Мездра-Враца-Монтана-Видин, за да могат да се изравнят с вас. Затова 2 млрд. и 200 млн. евро в бюджета на ЕС бяха дадени на България - лично съм ги издействал. Като ме питате за геополитика, обясни лидерът на ГЕРБ.

 

Върнахме България на газовата карта, всяко решение за Балканите се взимаше в София, всички лидери идваха в София, направихме най-доброто представяне - всичко го признаха - председателството на ЕС. А в София заедно се разхождаха премиерът на Великобритания, президент на Франция, канцлер на Германия и до един всички премиер и президенти бяха в София. Във Варна всяко лято пристигаха всички европейски лидери. Нашето мнение се чуваше. Средище - това е геополитика, подчерта бившият премиер.  

 

И продължи: "Нула миграция. Днес Демерджиев каза, че границата е разбита, над 10 граничари са пропускали мигранти на турската граница за пари. Кой им беше министър? Бойко Рашков. При кого са отивали парите - при бойко Рашков и Кирил Петков. Не казвам, че е така, но това беше логиката преди една седмица на Кирил Петков - че ако влязла някаква храна с пестициди, бил виновен Бойко Борисов. А сега, че напълниха страната с нелегални мигранти, за пари. Отиват ли при тях парите? Виждате ли колко са нелепи обвиненията, възмути се бившият министър-председател. 


Две години управляват, за 5-6 месеца единствено, което успяха да направят е да се вдигне цената на бензина. През 2013, когато влязохме да управляваме след Орешарки, Нашето правителство тръгна с над 6 млрд под водата, за една година ги оправихме, допълни Борисов.

 

Всичко ще бъде наред ако целият народ се хване след 2 октомври да работи. Не искам да харесвам Кирил Петков, но уважавам тези зад него-хората. Нинова не я харесвам, но уважавам хората, които са зад нея. "Съединението прави силата" толкова им хареса на европейците, че стана европейски лозунг, заяви Борисов.

Реваншизъм не сме проявявали и няма да проявяваме, това е пагубно за една нация. Пак казвам - десет зали старозагорски си представете, че отиват за тези избори. Аз подавам всеки ден ръка. По линия на евроатлантическата солидарност сме протегнали на всички ръка. По линия на увеличаването на доходите - на всички, заяви бившият премиер.

 

Преди година и половина Урсула фон дер Лайен отиде в Гърция и Хърватия и им даде авансите, в Румъния им даде авансите. Милиарди евро нашите съседи похарчиха. А тези завършилите, уж много умно - още нямаме План. "Марица изток" го спазариха за Джемкорп. Вие това забравихте ли го? Аз не го забравям. Ако Томислав Дончев преди година и половина не беше внесъл план и не бяхме получили авансите - това са милиарди евро - просто нямаше да го чуете повече. Вие ме питате още за плана, а други си взеха парите. Некадърно управление, подчерта Борисов. "Некадърно управление, какъвто и коментар да сложиш...Искам нещо хубаво да кажа, но не може. Виждам, че Пеканов се старае и се надявам, че служебното правителство ще го придвижи. В тази криза ние имаме редкия шанс да богатеем като държава, а ние обедняваме, каза още Борисов. 

 

Искат ако не се разберем за правителство да поставят служебното правителство в шах и мат. От ГЕРБ ще наследите направеното. От две години, както са строешени мантинелите, така стоят, а щели да правят по 5 моста.

 

За коалиции след избори Борисов коментира, че първо трябва да се види кои партии ще влязат в НС. "Зависи какво ще ни даде софтуера на машините. Всичко е в ръцете на Радев - да си удържи на думата да проведе честни избори. Всичко зависи от него. Аз вярвам в неговото его, той държи на това, което е казал да се случи, допълни лидерът на ГЕРБ.

 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени