Борисов в Стара Загора: Не мога да разбера какъв е този страх за "Лукойл", каква е тази неистова подкрепа, включително ПП са готови и да се скараме (ВИДЕО)

Помните ли колко ми ядоха ушите за "Балкански поток"! А те сега 3 млрд. лева годишно очакват да получат като обложиха транзита с 20 лв. такса, каза лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Стара Загора
Бойко Борисов в Стара Загора Източник: Скрийншот видео кадър

Премиерът Денков ни каза, че "Лукойл" са обещали да платят 500 млн. лева данъци. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора. Той говори пред журналисти преди предизборна среща в Стара Загора. Разбрахме се складовете на "Лукойл да бъдат отворени и за други вносители на горива, заяви още Борисов.

 

"Излизам и разбирам, че отново аз, който си дадох мандата, дадох 69 депутати, съм им виновен за нещо - не искат да ходят в петък в парламента. Ако те не дойдат, ветото на президента ще го отложим за друг ден. Вижда ми се озадачаващо, че само заради "Лукойл" няма да разгледаме ветото. Вместо да дойдат и да отхвърлим делото, което ще е общ успех, те казват, че правим пиар акция", възмути се Борисов.

 

"Втората точка - това, което се разбрахме за Митниците, за "Булгартрансгаз", за горивата и складовете, това правим. Кое ги уплаши и кое според тях им вреди на имиджа предизборно", попита той.

 

"Когато те удариха по "Газпром", абсолютно правилно, ние ги подкрепихме и платихме много скъпо за това. Нашите хранилища са пълни със скъпа газ, ходиха до Америка да търсят танкери, ние ги подкрепихме. Не мога да разбера какъв е този страх за "Лукойл", каква е тази неистова подкрепа, включително са готови и да се скараме", каза още лидерът на ГЕРБ.

 

"За газа нямаше проблем, ние удържахме и запазихме от руското влияние българската енергетика. Сега искаме да направим същото за "Лукойл", а те си късат ризите за тях", възнегодува бившият министър-председател.

 

"Те нервничат, а Делян Добрев им се връзва, отива и им отговаря", каза още той.

 

"Истински се надявам нашите кметове да спечелят изборите и трите партии, които подкрепят това правителство - ГЕРБ, ППДБ и ДПС да имат най-много кметове. 100% сме коректни. Няма да вкарваме в петък дерогация, докато не стане ясно ще си плати ли "Лукойл" данъците. Ако в петък отхвърлим ветото на президента, от вторник всеки ден ще се връщат 3 млн. лв. от "Лукойл", обясни председателят на ГЕРБ.

 

"В петък, когато ние, трите партии, отхвърлим ветото, те ще рапортуват в Брюксел, че законите са приети и ще могат да си получат парите. Вчера беше малко обидно, когато Денков дойде, каза, че имал много работа в университета в Благоевград, стана и си тръгна. Асен Василев имал работа във Варна. Аз си дойдох от Добрич за тази среща", заяви Борисов и влезе за среща с членове и симпатизанти на партията в града на липите.

 

Аз не знам какво щяха да говорят медите за Томислав Дончев и мен, ако единствено в Европа нямаме План за възстановяване, добави Борисов. "Помните ли колко ми ядоха ушите за "Балкански поток"! А те сега 3 млрд. лева годишно очакват да получат като обложиха транзита с 20 лв. такса. Само това да съм ви направил, да печелите 3 млрд. на година, не съм допуснал една частна фирма там - представяте ли си да има 5%, колко щеше да печели", подчерта бившият премиер. 

 

Те (ПП, бел. ред.) са против руския газ, а са за руския петрол. Ей това не мога да разбера - защо руския газ не го искат, а искат руския петрол. Ние искаме "Лукойл" да си плаща данъците, нека да стои дерогацията. Това трябва да обясните на хората за неделя", препоръча лидерът на ГЕРБ.

 

Няма европейски фондове 3 години, няма ПВУ. Когато ГЕРБ е управлявал, никога не са спирани еврофондовете, когато БСП е управлявала винаги ни спираха еврофондовете, припомни той.

 

На 29 октомври жителите могат да си изберат две неща - едното е "сглобка", която трудно работи и да забият надолу. Защото виждате, че в момента нищо перспективно не се прави, другите държави какво ли не правят. А в Ловеч няма електроавтомобили, ще правят соларни паркове. Това е простичко, но факт. Или да продължим общините да бъдат като гръбнак, НСОРБ да постави нужните искания пред правителството, добави Борисов. 

 

Когато ние управлявахме, България я даваха за пример за справяне с миграцията. Английският премиер Дейвид Камерън два дни стоя на границата - снима, снима. Шегувах се с него, че ако преди тридесет и няколко години беше станало, щяха да те арестуват като шпионин: "Снимаш границата"!

 

Вчера гледах Драгоман автомагистралата - ама в канавките, то боклук, страшна работа. И се заглеждам - оградата пробита, сподели бившият министър-председател. 

 

"Голямата ни идея е на направим маршрут за културен туризъм, където няма никъде по света. Ние сме сред трите страни с най-много паметници в Европа. Другите са Гърция и Италия. Те се знае какво правят, а ние продължаваме да куцаме. Вече 2 или 3 г. нямаме финансиране, караме на общинските бюджети. Моят призив към бъдещото управление на ГЕРБ е да се върнем към културния туризъм. Идеята ми е да имаме специален заместник-министър, който да отговаря специално за културния туризъм", каза от трибуната археологът проф. Николай Овчаров.

 

"Ако съберем всичко свършено от нас, това ще е книга от 200 - 300 страници. Ние водим кампания, в която не се занимаваме с нашите опоненти. А те го правят постоянно. Но, изборите ще минат и ще тябва да се управлява. Донесъл съм пълна програма във всеки един сектор. Има ли друг кандидат-кмет, който може да покаже такава програма", каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

 

"В неделя сме изправени пред избора за кого да гласуваме. Ние, избраните от вас, не сме перфектни. Аз също имам своите грехове и проблеми. Смятам, че вървим в правилната посока. Затова имам смелостта да поискам доверието ви," добави Живко Тодоров.

 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени