Бойко Борисов: Извинявам се на работодателите заради обидните думи на Асен Василев, че били "некадърници" (НА ЖИВО)

Хората си избраха "Промяната" - глас народен, глас Божи, каза лидерът на ГЕРБ в Стара Загора

Бойко Борисов в Стара Загора
Бойко Борисов в Стара Загора

Бойко Борисов участва в среща с актива на ГЕРБ, с работодатели и представители на бизнеса в Стара Загора. Той цитира обидните думи към българските работодатели на финансовия министър Асен Василев, който каза, че "от пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели".

 

"Ние не мислим така, в ковид кризата полагахте огромни усилия да плащате на работниците. Поднасям извиненията си, че докарахме до тук българския бизнес да го мислят за некадърен, това си поискахме и това получихме. Много от Вас поемат за десетителия напред да дадат добро образование на своите работници. Поднасям извиненията си към Вас, че са ви нарекли "некадърници". Благодаря Ви, че не сте се уплашили и сте тук. Защото тези така действат на другия ден пристига полиция, служби, НАП - да проверяват. Затова и Спецов е получил 38 000 лв. премии - защото е много "кадърен", каза лидерът на ГЕРБ.

 

Погледнете как изглеждат санираните блокове и как изглежат другите - и това повече няма да продължи. Ако ние управлявахме, щяхте да имате зала - 10 млн. бяхме гарантирали. И само щяхме да се пазарим дали да е голяма като в София, дали да е като в Бургас или друга. Но това си избрахте - глас народен, глас божи!

 

Какво не се случи в Стара Загора - от Аязмото до Станционната градина, попита Борисов. А Асен Василев искаше да докара боклука в Маришикия басейн! "Представяте ли си ГЕРБ да управлява и да няма план за възстановяване. Гърци, какви ли не вече похарчиха парите. А ние се чудиме. Общините са в колапс, докато се занимават да ми правят компромати с шкафчета, на всеки българин дърпат от джоба. Търговците на ток станаха супер милионери", каза Борисов. 

Представяте ли си каква некадърност е да не са готови още с Плана за възстановяване и устойчивост, възмути се Борисов. Но микрофоните мълчат, защото не са им казали какво да говорят, добави бившият премиер. 

Най-малко на мен отива да защитавам служебния енергиен министър на Румен Радев (има предвид сменения вчера директор на Булгаргаз). Съгласна ли е г-жа Нинова, която говореше за засилване ролята надържавата, да бъдат допуснати отново посредниците в газа. 

 

"Крадат здраво. Да се донакрадат и да спрат. Ще уморят хората от глад. Това е пазар за милиарди. Самият Румен Радев, сигурен съм, че е по-деликатен. Но това негово изчадие не се справя. Той е умен човек и ги вижда. Трябва да се освободи от тях.  Или скоро ще направят друга партия", разкри Борисов.


Вчера разбрах от Мая Манолова, че не харесва ПП. И нас не ни харесва, но Манолова е дългата ръка на Радев - той не е доволен от тях. До няколко месеца ще направят още една партия - виждате как работи моделът. Христо Иванов доведе ДБ до 6 % и видяхте, че продължава да говори каква задача му била дадена от "народа". Всички защитници на народа, а народът обеднява с инфлацията всеки ден. Всичко е пълен провал, възмутено констатира лидерът на ГЕРБ.

Готвят се пак да излъжат хората. Вижте какво казва самият Радев пред NOVA - че за мащабите на корупцията в България можем да съдим по срива на чуждестраните инвестиции". Абсолютно съм съгласен. Само преди няколко дни излиза БНБ със свой доклад - че преките чужди инвестиции в страната са намалели с над 1 млрд. евро, или са с 47 % по-малко от същия период през предишната година. Или както казва Радев - при 50 % намалели инвестиции, значи корупцията се е увеличила с 50 %.

Друг министър (Борислав Сандов) вчера каза, че държавата обмисля спирането на помощите с дърва и въглища на социално слабите. Това е като приказката за Настрадин Ходжа - тамън научил магарето си да не яде и то взело, че умряло. Интересно ми е как ще реагира г-жа корнелия нинова - този "социален тренд" докъде ще стигне като спрат на хората въглищата и дървата, риторично попита Борисов.

Да не си помисли някой, че имаме желание да влизаме в управлението. тези нанесоха такива щети, че ще е нужно десетилетия, за да се измъкнем от последиците от "Промяната". Благодаря на здравната министърка, тя се опитва да направи нещо, но тя призна, че в служебнотоправителство на Радев са крали в здравеопазването. След като зеленият сертификат не важи за НС, не важи за министерствата и институциите, а издевателстват срещу ресторантьори, тормозите населението, което иска да се весели, искате да са намръщени, тъжни - незабавно отменете заповедта с тези мерки. Вие пуснахте пандемията безконтролно, хората измряха и се изпоразболяха, нищо повече няма какво да се случи. Това с крайно възмутен тон заяви бившият премиер. Дайте да отървем българския народ от тази българска измишльотина наречена "зелен сертификат", призова Борисов. 

Кражбата е най-добрата спойка на управляващите партии, народът вече си го говори, защото вижда по места какво се случва. Бизнесът, положението е такова, че вече трудно може да се възстановим. Сега като отидат още 7 млрд. нов дълг и после, който и да дойде ще трябва да затегне колана.Длъжни сме като опозиция да предупредим и на глупостите и лъжите, че ние сме били виновни. 12 години при нас токът беше по-евтин от цяла Европа, дефлация, 12 млрд. фискален резерв - помните, да си оставим "мазнинка" за помощ в такива ситуации. 

 

А сега си мълчите - мълчете си, но накрая ще фалирате. Аз понеже знам всеки от Вас  как се издържа бизнеса, кметовете - да спират тока. Съвет към кметовете - направете така, че да свети 5 мин., 5 мин. да няма ток - като дискотека. Ние при Жан Виденов от БСП сме били дискотека. Като не е приет централният бюджет, не може и кметовете да харчите повече от 1/12 част от миналогодишния. Това е капан за вас. Събирайте се, отивайте в парламента и ги питайте - за това, това, това и това. Както мен ме тормозеха! 

 

Затова е било всичко - за голямата кражба, за Булгаргаз, за Булгартрансгаз. С 6 % имат вицепремиери, министри и викат - "Народът ме е избрал". В момента по 2,3, 5 млн. крадат. Тези хора ви взимат директоно от джобовете. На тях им трябва смяна на КПКОНПИ, на главен прокурор, за да има кой да ги пази после за откраднатото. Нас това не ни трябва - аз затова не влязох в НС, на мен имунитет не ми трябва. Овъртели са се само роднини, сватове, шуреи, кумици, кумове, коментира Бойко Борисов. 

Мъчат се, но уви, както и да се увърта - една година вече ГЕРБ не е на власт, десет години токът 80 лв., както и да го въртиш в момента е в пъти повече. Представяте ли си - поне 6-7 човека бяха при мен и при Румяна Бъчварова като съветници, сега са при Рашков от първия ден. Това е лошият ГЕРБ, а при Рашков е добре - дават добри заплати. Обществото е тежко разделено, ние не го желаем да има предсрочни избори, но ако така вървят нещата през март-април ще стане страшно. Готови сме всячески да ги подкрепим за тежките решения - Република Македония, Украйна, аз затова искам да им помогна, дето се вика до вчера съм го правил. 


Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени