Бойко Борисов: В Плана за възстановяване правителството подкрепи корпоративни, лобистки интереси. Аз даже мога да ви кажа и фирмите (НА ЖИВО)

Чудовищен хаос и скок на цените - това е доброто управление на Радев и успешното служебно правителство. Не искам да мисля, какво е неуспешното, възмути се бившият премиер

Бойко Борисов в Шипка
Бойко Борисов в Шипка
Малко говорим, много правим, каза Борисов при посещението си в Храм Рождество Христово в Шипка, за ремонта на който бяха дадени от правителството "Борисов 3" 6 млн. лева.
 
"Първо да покажем купола на църквата – 27 м. Отпуснахме средства и се вижда как върви ремонта. Тук е първата Семинария след Освобождението – беше се срутила. На патриотите, които обичат да ходят на Шипка да им кажем, че и паметника на върха сме ремонтирали", каза Борисов. 
 
Сутринта разговарях с Крисимир Ципов. ЦИК е назначена от Румен Радев, тя се състои от 15 души. В нея представителите на ГЕРБ са 4. 11-те други са от т.н. протестни партии. Христо Иванов и Атанасов да знаят, че утре в ЦИК нашите представители ще гласуват да могат ДБ да се явят на изборите. ДБ да знаят, че ние ще ги подкрепим, но да си четат законите.
 
Само вчера са починали 500 души. Това безобразие на Радев и Кацаров доведе до състояние, в което цяла Европа се радва на стадионите и футболните мачове, а тук е затворено. 
 
Вчера имаме една новина, която 85 % е добра, 15 - лоша. това е Планът за възстановяване. Предложенията на Киро и Асен не са приети, приети са 85 % - нашите предложения. Защо се бавиха 6 месеца - защото трябваше да подкрепят в него корпоративни, лобистки интереси. Аз даже мога да ви кажа и фирмите. Изведнъж държавата се явява да купи батериите за ВЕИ-тата. батерии, които след 2 години ще са остарели. 
 
При Станишев бяха пуснали ветропаркове, които даваха ток по 800 лева. Сега са извадили санирането - да им е честито на общините. Направили са го интелигентно като са вкарали задължително условие съфинансиране. Минахме по този път – не става. Винаги във всеки блок ще има един човек, който не е съгласен . И сега ще прехвърлят парите за купуване на соларни батерии. 
 
Хубаво е че предложението на Кирил и Асен за заемите са отпаднали. Да видим как сега ЕК ще отговори. В този регион имаше много популизъм. В плана е включена газо-парова система за Мариците. Тоест до 3 г. ще  ги закрият. 
 
Извадиха парите за напояване - така работят за конкурентни страни, да нямаме собствено зеленчукопроизводство. 
 
Иван Костов, когото харесвам повече как говори като премиер от мен, казва, че новата партия казвали "неистини". Аз казвам, че лъжат. 
 
Чудовищен хаос и скок на цените - това е доброто управление на Радев и успешното служебно правителство. Не искам да мисля, какво е неуспешното. Учуден съм на наглостта им. 


 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени