Бойко Борисов в Стара Загора: Когато цял свят затваряше храмове, ние не затворихме (ВИДЕО)

Старозагорският митрополит благодари за всичко, което Борисов е правил като премиер за църквите, за ремонта на манастири, за храм-паметника в с. Шипка

Бойко Борисов в Старозагорската Митрополия
Бойко Борисов в Старозагорската Митрополия

Първо дядо владика да благодаря за това, че имаме възможност да се видим. Да ни благославяш, както е казано в Библията - без Господа нищо не може да се направи. Това каза в началото на срещата със старозагорския митрополит Киприан лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. С него бяха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, новият областен координатор на ГЕРБ-Стара Загора Радостин Танев.

 

"Да кажа какво правим като партия в парламента. Предложихме църквите, манастирите, синагогите, католическите храмове, джамиите, да не пропусна някое вероизповедание,...защото например за един Рилски манастир колко неща направихме - пречиствателни станции, паркинги, пожарни, пътища - но сега като дойде игумена и как се вайка, че има 28 000 лв. ток. А това е навсякъде. Затова ние предложихме да започнем с храмовете, да им фиксираме цената на тока. Защото знаете - в най-голямата Ковид криза, когато цял свят затвори църквите и джамиите, ние, уповавайки се на вярата и на всички Вас, ние не затворихме. Знаете, че и заплати подсигурихме на свещениците и на мюсюлманските проповедници, и на католиците. На комисия в НС ни отхвърлиха предложението. Сега пак ще го внесем в неделя", заяви Борисов. 


Вярвам, че РСМ е много важно да работим с тях, но сега основната ни цел трябва да е цените на тока. Над 2,95 е нафтата на бензиностанцията- нарочно я погледнах. Ток, вода, хранителни продукти - всичко върви нагоре. Вече близо година не сме в управлението - може да сравним. Само за няколко месеца всичко скои в пъти, пъти, пъти нагоре. Ще се борим за Вас, обърна се лидерът на ГЕРБ към Старозагорския митрополит. "Ще се борим за нашите предложения за тока за църкви, манастири, социални домове, училища".

 

Старозагорският Митрополит
Старозагорският митрополит КиприанИзточник: Facebook

Старозагорският митрополит благодари за всичко, което Борисов е правил като премиер за църквите, за ремонта на манастири, за храм-паметника в с. Шипка. "Благодарим за помощта и за средствата, които соигурихте с постановление на МС за възстановяването на камбанирята на храм-паметника Шипка. Тези средства няма да стигнат и отново ще се обърнем с молба каквото може да се направи, за да се довърши камбанарията. Тя е в рамките на 170 хил. лв.", каза старозагорският митрополит. Представител на митрополията дадоха подробна информация докъде са стигнали ремонтите, специално за храма в с. Шипка. "Фирмата изпълнител направи с най-голямо старание всички препоръки на архитектите, използвахме най-качествените материали. Приключихме с най-основната част, което беше изключително важно да направим преди зимата. Почти успяхме, остават малко средства, за да го завършим по проект".


Борисов обеща да помогне с още средства, с дарения от депутатите. "Ако не ви помогнат от държавата, ще говорим с кметовете, с даренията от депутатите, от субсидията, да довършим докрай. Може да се окаже, че имаме правителство от християни. Да видим дали ще помогнат. Ние, когато владиката дойде и отидохме на Шипка, паметника щеше да падне и него ремонтирахме. Ако е речено пак да сме на власт - пак ще помогнем. Но властта се дава от Бога, той и наблюдава изпълнението на ремонта", каза Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ разгледа сградата на митрополията, а митрополит Киприян каза какъв скок на сметките за ток и газ има. "Осветлението този месец от 700 лв. за цялата миотрополия стана 3600 лв., газовото отопление за сезона ще бъде 45 хил. лева, обмисляме  да минем на пелети, които са малко по-евтини", разкри митрополитът. "Разчитайте на нас", категоричен беше Борисов. 

 

 

 

 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени