Бойко Борисов в Стара Загора: Живко Тодоров ще е нашият кмет на изборите наесен (НА ЖИВО)

В следващия парламент ще остана вътре

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора
Живко Тодоров, кмет на Стара Загора Източник: Скрийншот/Facebook

Живко Тодоров ще бъде нашият кандидат за кмет на Стара Загора. Това каза при среща с актива в града под Аязмото лидерът на ГЕРБ. И както един войвода е казал: "Сакам отговорът да бъде "да", пошегува се Борисов. 

 

Днес трябва да си отговорим на няколко въпроса. В Стара Загора санирахме блокове, правихме паркове, стадиони, опери, щяхте да имате спортна зала, но сега няма да имате, защото 2 години нищо. Журналистите вече спряха да питат за двулентовия път - при мен това беше първи въпрос.

 

Маришкия басейн - благодарение на нас, благодарение на нашите депутати успяхме да спрем това безумие, което има в ПВУ. И съм убеден, че ще се споразумеем с ЕК.  Но две години умните, единствено кадърните, карсивите не успяха да направят План за възстановяване, добави бившият премиер.

 

Вчера беше санкциониран бивш наш член - Влади Горанов - по закона "Магнитски". Искам да кажа, че той бе освободен като министър, като депутат - не присъства в кандидатдепутатските листи. Ние като партия дотолкова можем да се разграничим. 

 

"Аз пред вас твърдя - и Господ ми е свидетел - нито стотинка, нито лев не сме получавали. Аз твърдя, че аз и партията не сме поличили нито стотинка. Казвам го, защото Христо Иванов вчера е пуснал пост за самара и магарето. Човекът, който партията му прибра стотици хиляди от Nexo, партията, която направи разбойническата приватизация да ми дава оценка на мен? Не!", възмути се лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов в Стара Загора
Борисов в Стара Загора Източник: Скрийншот/Facebook

Но проблемът съществува, не съм спал, за да мисля. Тук е голямата грешка на моите депутати. Това ме навежда на мисълта, че следващия парламент трябва да остана вътре.  

 

Още в първи ден на следващия парламент ще приемем закона на Зарков, добави Борисов. Дълбоко съжалявам за Горанов и съм убеден, че е невинен. И най-вече за децата му как го понасят. Ние големите можем да понасяме.

"Тия хубостници (Асен Василев и Кирил Петков, бел. ред.) се мотаят из Вашингон да намерят с някой да се снимат, а не бяха в залата за "Джемкорп", за F-16, за ядрените реактори. В първия ден на Народното събрание ние ще подкрепим закона на Крум Зарков. Следващият път ще вляза в парламента. Ние сме се разграничили от Горанов - той не е на никаква длъжност. Дълбоко вярвам, че той не е виновен. Надявам се да докаже, че е невинен", настоя отново лидерът на ГЕРБ.

 

Искам да уверя залата, че в Щатите се работи активно по нашите сигнали, защото 2 г. след нас се краде, за левчето в горивата, за посредниците в газа. Мгоранов го обвиняват за милиони, тук става дума за милиарди.

 

Ще мине време и ние ще пишем постове - защо при най-кръвопролитната война с 1 лв. е по-евтин на литър горивото. Защо през посредници платиха за същия руски газ с 30 % повече? 300 млн. е разликата в цените на горивата за месец, 10 млн. на ден. Една спортна зала в Стара Загора е отивала на ден! Същото е с посредниците за оръжията. 

ГЕРБ ще е първа политическа сила, защото хората виждат направеното от ГЕРБ и виждат какво стана с инфлацията, какво стана с нафтата, с газа, с дървата за огрев. Е, нека ни сравняват! Преди дни бяхме 12 души в американското посолство, а от ПП бяха трима-четирима. 

Киро, Иванов, Асен ги няма на гласуването за тяхната реформа, като видях радостта в очите им как с епровали приемането на закона на служебното правителство. Надиграха ни, ядосано заяви Борисов.

 

В началото на срещата думата взе кметът на града Живко Тодоров. "Вместо заедно да мислим как да върнем доверието в политическата система и да преодолеем проблемите в държавата, занимаваме се с това да определяме кои са добрите и лошите сили в държавата. Как може да говорим за това, при положение, че 70 процента от българите не излязоха да гласуват на последните избори?", попита той. 

 

"Кому е нужно да се явяваме за пети път на избори и да похарчим стотици милиони, вместо да се построи нещо с тях? В парламента се появиха хора, които започнаха да чертаят не бъдещето на България, а разделителни линии, червени линии, чегъртане и всичко това, което видяхме през последните години. Резултатът не е добър за никой от нас. Трябва да направим така, че в следващия парламент да има раздумни хора, които разбират, че политиката е разбирателство и консенсус. Особено в трудни времена, в които се намираме в момента", добави кметът на града под Аязмото. 

 

Аз съм човек, който никога не е бягал от отговорност, винаги съм осъзнавал кога е труден момент и в трудните моменти се проявяват истинските хора. На изборите есента - победа за ГЕРБ, добави Тодоров. 

 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени