БСП се разпада в Стара Загора - 18 млади социалисти напуснаха сектата заради Нинова

Това съобщава лидерът на структурата Станимир Петров

Долу БСП
Долу БСП Източник: Zonanews

18 млади социалисти от основната партийна организация "Родина" в Стара Загора напуснаха БСП преди минути, съобщава ПИК като се позовава на лидера на структурата Станимир Петров.

 

Причината е острото неразбиране на националните приоритети и липсата на позиция на сегашното ръководство на столетницата за важността на днешните събития по оста НАТО - Русия заради Украйна, като се обявяват за автентични русофили, а не такива, които си купуват имоти за милиони в Русия. Както и защитата на националните интереси с оглед на констатацията на НСИ, че нацията ни е намаляла с 800 000 души.

 

Организацията е създадена през 2014 г. от 31 млади и високо образовани социалисти, чиято цел е била да издирват достатъчно подготвени и интелигентни кадри за изборни длъжности на административни структури.

"Самите ние никога не сме издигали самите себе си за такива постове", обясни Петров пред ПИК.

 

Той мотивира напускането на БСП от цялата организация и нейното закриване и с това, че с днешна дата нито един от бившите председатели на столетницата вече не е неин член, откакто Корнелия Нинова я ръководи - нито Георги Първанов, нито Михаил Миков, нито дори Станишев, който все още не е изключен от партията, защото е президент на ПЕС.

 

Петров категорично не приема подхвърлянията на паникьосаната централа от масовото напускане на млади социалисти, че те са някакви маргинали. И се позовава на гостувания на високопоставени леви като Михаил Миков при тях по тяхна покана.

 

"Не напускаме БСП, за да членуваме някъде другаде. Видим ли някъде, че мъждука лявата идея, веднага ще я подкрепим", заяви още Петров.

 

Напускането на ОПО "Родина" става само 5 дни след заседанието на 50-я конгрес на БСП, който макар и противоуставно отхвърли подадената оставка от Нинова заради катастрофалната загуба на парламентарните избори на 14 ноември, когато социалистите безпрецедентно се класираха едва като 4-а политическа сила в 47-о Народно събрание с едва 26 депутати.

 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени