ДАНС влезе в ТЕЦ "Марица изток" 2

Припомняме, че през август от КЕВР започнаха проверка на комплекса заради скъпия ток

Служител на ДАНС
Служител на ДАНС Източник: ДАНС

Държавната агенция "Национална сигурност" проверява ТЕЦ "Марица изток" 2. От управата на ТЕЦ-а казват, че става дума за регулярна проверка на документи, съобщава NOVA. Подобни проверки е имало преди няколко месеца. Към момента повече подробности не се съобщават. Припомняме, че през август от КЕВР започнаха проверка на комплекса заради скъпия ток. 

Тогава регулаторът изиска подробна информация от ТЕЦ „Марица-Изток 2“ ЕАД, от ЕСО ЕАД и от „Българската независима енергийна борса“ ЕАД, която да покаже дали неучастието на генериращи мощности на ТЕЦ „Марица-Изток 2“ ЕАД на пазара „Ден напред“ влияе върху динамиката на цените на едро на електроенергията.

 

ТЕЦ "Марица Изток" 2 е най-голямата държавна централа работеща на въглища. Тя е една от трите електроцентрали в Маришкия басейн. Работи с местни лигнитни въглища, добивани в "Мини Марица изток". ТЕЦ-2 се състои от 8 генериращи блока и всички те работят с изградени сероочистващи инсталации.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени