Газопровод се спука в центъра на Стара Загора, районът е отцепен

Аварията е станала при изкопни работи по ВиК ремонта в града

Стара Загора
Стара Загора Източник: Pixabay

При ремонтни дейности се спука централен газопровод в Стара Загора. Аварията стана в центъра на града при изкопни дейности по ВиК ремонта на града, предаде БНТ.

 

Районът веднага е бил отцепен, а на място са пристигнали представители на газовата компания. Аварийна група започна работа за отстраняване на повредата. Като превантивна мярка за безопасност газоподаването в част от града е спряно.

 

Сигналът за инцидента е получен в 9:50 часа. Спуканата тръба е на пресечката между улиците "Св. Княз Борис 1" и "Кольо Ганчев", пише БТА.

 

"Имаше минимално изтичане на газ", заяви старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора.

 

Веднага е реагирала една кола на Пожарната и от дружество "Овергаз" са изпратили авариен екип. "В момента газта е спряна и изтичането е прекратено, наш екип остава да дежури", каза още Михов.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени