Изпращат протеста на делото "Дебора" в Окръжен съд - Пловдив

Районната прокуратура в Стара Загора не е съгласна, че е допуснала процесуално нарушение

Районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова
Районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова Източник: Скрийншот видео кадър

Протестът по делото "Дебора" ще бъде изпратен в Окръжния съд в Пловдив в петък. Това каза по NOVA NEWS районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. Ако второинстанционният съд не уважи протеста, ще бъдат отстранени пропуските в обвинителния акт. След това делото ще продължи да се гледа в Районния съд на града под тепетата, обясни Димитрова.

 

По думите ѝ делото винаги е било приоритет на Районната прокуратура в Стара Загора. "Работено е на пълни обороти, проведено е изключително качествено разследване, има и достатъчно доказателства", допълни тя.

 

Според нея след като са се запознали с аргументите на съда, наблюдаващите прокурори считат, че неоснователно е върнато делото. "Достатъчно подробно в изложението на обвинителния акт е описано какви са фактите, за които се твърди, че са недоизяснени. Затова ще бъде изготвен протест. Има достатъчно доказателства, за да бъде предаден обвиняемият на съд", смята Димитрова. И уточни, че се очаква защитата на Георгиев да обжалва мярката за неотклонение и да иска домашен арест.

 

Съдебното производство срещу обвиняемия за жестокото посегателство срещу Дебора - Георги Георгиев, беше прекратено във вторник. Причината - в обстоятелствената част на обвинителния акт е допусната неяснота относно причинената на момичето черепно-мозъчна травма.

 

Съдът остави без уважение всички искания и възражения за допуснати други процесуални нарушения, включително и за изменение на мярката за неотклонение на Георгиев. Тя беше взета на 30 юли 2023 г. и до момента не е променяна. Не е уважено и искането за частично прекратяване на делото по едно от обвиненията - за заканите с убийство.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени