Кандидатите за депутати от ГЕРБ – СДС, работодатели и синдикати искат стабилен индустриален и енергиен Старозагорски регио

Красимир Вълчев припомни, че благодарение на ГЕРБ-СДС са осигурени 1 млрд. лева за период от 4 години за подпомагане на "Мини Марица-изток"

Маноил Манев, Красимир Вълчев, Антон Тонев
Маноил Манев, Красимир Вълчев, Антон Тонев Източник: ПП ГЕРБ

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ – СДС в Старозагорски район Красимир Вълчев, Маноил Манев и Антон Тонев разговаряха с ръководители на водещи фирми в Стара Загора и синдикалисти. Участниците в срещата са обединени около каузата за запазването на региона на Стара Загора като енергиен, индустриален и технологичен център на България.

 

"Икономическата трансформация на региона е неизбежна и трябва паралелно с този процес, който е необходимо да е в разумен срок, да инвестираме в технологии. Целта е максимално да удължим живота на комплекс "Марица изток". Искаме и изграждане на индустриални зони с готова инфраструктура, защото инвеститорите търсят това, за да създадат нови предприятия. Търсят и подготвени кадри, с каквито разполага Старозагорска област", каза водачът на листата Красимир Вълчев.

 

Той добави, че благодарение на ГЕРБ – СДС са осигурени 1 млрд. лева за период от 4 години за подпомагане на "Мини Марица-изток", за да се гарантира трудовата заетост и възнагражденията на хората.

 

Красимир Вълчев, Маноил Манев и Антон Тонев разговаряха с ръководители на водещи фирми в Стара Загора и синдикалисти
Красимир Вълчев, Маноил Манев и Антон Тонев разговаряха с ръководители на водещи фирми в Стара Загора и синдикалисти Източник: ПП ГЕРБ

Красимир Вълчев добави, че друг приоритет, който за ГЕРБ – СДС винаги е бил водещ, е образованието. "Ще продължим важните политики, които смятаме за базови, като увеличаването на възнагражденията на учителите на нива над 125% от средната за страната и на университетските преподаватели до 180%. Трябва да продължи увеличаването на средствата и за приобщаващо образование – за ресурсна и логопедична подкрепа, стипендии, училищен транспорт, допълнителни обучения, дейности по интереси. Ще продължим да инвестираме и в модернизирането на образователната инфраструктура", съобщи Красимир Вълчев.

 

Той подчерта, че Тракийският университет в Стара Загора е сред шестте най-важни висши училища в България и трябва да бъде и в центъра на технологичния преход на региона.

 

На срещата присъстваха още кандидатите за народни представители д-р Красимир Пейчев, Манчо Георгиев, Ваня Михайлова, Николай Николов, общинският ръководител на ГЕРБ Мартин Мартинов и общински съветници от партията.

Още от "Стара Загора"

Последни новини

Най-четени