Казанлък ремонтира няколко десетки градини

Завършен е и ремонтът на ДГ № 17 "Славейче", включен в Инвестиционната програма на общината

Подновиха инфраструктурите на детски градини в Казанлък
Подновиха инфраструктурите на детски градини в Казанлък Източник: Община Казанлък

Община Казанлък извърши ремонтни дейности в няколко детски градини в града и населените места. Ремонт на покрива бе направен на сградата на филиала на ДГ № 18 "Пчелица" в село Бузовград. Подменена бе дограмата и настилката в групите във филиала на ДГ № 1"Здравец" в село Енина. Там са закупени и нови легла за децата в яслената група. От Община Казанлък информират, че са преоборудвани и обновени са, и разливните помещения във всяка група. Ремонт е направен и във филиала на същата градина в с. Долно Изворово. 


В ДГ № 3 "Теменуга" децата ще започнат новата учебна година с две изцяло обновени детски площадки. Подменени са леглата на една от групите и гардеробчетата на две. В ДГ № 6 "Еделвайс" в Казанлък в момента продължава ремонтът на покрива на пристройката към сградата й.  


В ДГ № 8 "Юрий Гагарин" вече е сменена изцяло подовата настилка на всички помещения в сградата. Старият балатум е заменен с ламиниран паркет. Реновирана е и още една площадка за игра в градината. Във филиала на ДГ № 9 "Слънчице" в с. Черганово е сменена дограмата в спалното помещение и в занималнята за игра и боядисване на помещенията. В други детски градини на територията на община Казанлък също бяха извършени ремонтни дейности, макар и частични – според нуждите на всяко детско заведение. 


Завършен е и ремонтът на ДГ № 17 "Славейче", включен в Инвестиционната програма на Община Казанлък - Внедряване на  мерки за енергийна ефективност, Етап 2, който включва подмяна на дограма и топлоизолация на северен и източен корпус.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени