Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Красимир Вълчев (вляво) и Маноил Манев
Красимир Вълчев (вляво) и Маноил Манев Източник: Zonanews

"Енергетиката, индустриалното развитие и подобряването на инфраструктурата са водещ приоритет за ГЕРБ – СДС в Старозагорския регион, който e сред трите в страната, които са с голям технологичен потенциал. Той трябва да бъде запазен, ако искаме хората да имат високодоходни работни места" – заяви Красимир Вълчев, водач на листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район.

Красимир Вълчев е категоричен, че регионът трябва да бъде запазен като енергиен център на България и ГЕРБ – СДС се ангажира да осигури непрекъсваемост на работа на ТЕЦ "Марица изток 2".

 

"Благодарение на ГЕРБ-СДС са осигурени 1 млрд. лева за период от 4 години за подпомагане на "Мини Марица-изток", за да се гарантира трудовата заетост и възнагражденията на хората. Това, разбира се, не е достатъчно. За да запазим хората и потенциала на региона като енергиен център, трябва да инвестираме в технологии за удължаване на живота на комплекса, в технологии за улавяне и оползотворяване на въглероден двуокис, във водородни технологии", добави Красимир Вълчев.

 

Коалицията има ясна визия за привличане на сериозни инвеститори, което ще стане чрез изграждане на три индустриални зони в Стара Загора, Чирпан и Раднево – Гълъбово, на територията на комплекс "Марица изток".

"Уверени сме, че за четири години могат да бъдат разкрити поне 3000 нови работни места. Ще подкрепяме и съществуващите индустриални предприятия. За да направим това, е необходимо да имаме възможност да работим в законодателната и изпълнителната власт", каза кандидатът за народен представител.

 

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора.

 

"Управляващите тогава скриха обсъждането на плановете, подчиниха ги на интересите на своите спонсори, излъгаха хората и подкопаха развитието на региона. Имаме воля и ще предоговорим Териториалния план за справедлив преход на Стара Загора с Европейската комисия, за да защитим местните интереси", заяви кандидатът за народен представител. За това е нужен и отличен резултат на вота за Европейски парламент.

 

Водачът на листата на ГЕРБ – СДС е категоричен, че Старозагорският регион има стратегическо място на пътната карта на България и инфраструктурата трябва да отговори адекватно на потребностите на хората и на бизнеса.

 

"От особена важност за нас е изграждането на тунела под Шипка, обходния път на Казанлък, да се направи втората връзка на Стара Загора с автомагистрала "Тракия" и да се разшири първият подход към нея. Необходим е основен ремонт на пътя между селата Мъдрец и Обручище и между Раднево и Гълъбово. Всичко това е реално изпълнимо, ако получим доверието на 9 юни и хората гласуват с № 22 на изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители", каза в заключение Красимир Вълчев.

Още от "Стара Загора"

Последни новини

Най-четени