Лекарят-спасител на децата от АМ "Тракия": Гледката беше ужасна, но спряха над 100 коли да помогнат

Преди него там е имало и друг лекар, но той не знае името му и от къде е

Д-р Антон Елкин
Д-р Антон Елкин Източник: Болница "Тракия"

Съдовият хирург д-р Антон Елкин от старозагорска частна болница е бил първият оказал помощ на пострадалите при катастрофата с автобус на АМ "Тракия" в неделя. Реално не съм пряк очевидец на катастрофата, каза в "Денят започва" по БНТ той.

 

"Пътувайки към Стара Загора на връщане от двудневна почивка на Черномориуето видях автобуса, който беше в канавката. Баха минали броени минути от инцидента. Имаше над 50-100 коли спрели в аварийната лента - хора, които помагат на пострадалите", казва лекарят.

 

Преди него там е имало и друг лекар, но той не знае името му и от къде е. Колегата му е започнал с доброволците да вадят хората от автобуса и да прави първоначални прегледи.

 

"До момента, в който пожарникарите пристигнаха бяхме успяли да извадим всички хора от автобуса, да започнем началните прегледи и постепенно да отсяваме най-леките случаи, спрямо най-тежките и критичните пациенти", разказва д-р Елкин.

 

Лекарят поставя точна диагноза за най-критичните и насочва те първи да бъдат транспортирани към болница. "За хора, които не са свикнали с кръв и подобин гледки, ситуацията беше ужасно изглеждаща - деца, обляни в кръв, пищящи, бяха в шок от ужаса. Голяма част от тях бяха с леки травми и наравянания, но с разкъсни контузни рани на главата, което води до обилно кървене. Ужасът в очите на тези деца, води до ужас у хората, които преминаваха и много от тях се спираха и се включваха", казва лекарят.

 

Заяви, че е благодарен на всички, които са помогнали, а те не са били малко.

Още от "Стара Загора"

Красимир Вълчев: Не, Асен Василев не е Иван Костов, а е новият Румен Гечев

Бъдещите депутати на ГЕРБ от Старозагорски избирателен район ще имат 4 основни приоритета в следващото НС, плюс постоянният за ГЕРБ - максимално удължаване на работата на енергийния комплекс "Марица изток"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени