Лидерът на ГЕРБ в Стара Загора: Да откраднеш изборите е висша форма на корупция (ВИДЕО)

Той заяви, че ако прокуратурата, ГДБОП и МВР са слушали, това е търговия с власт и трябва да понесе наказателна отговорност

Бойко Борисов в Стара Загора
Бойко Борисов в Стара Загора Източник: Скрийншот/Facebook

Зад гърба ми е най-голямата фондация в света "Конрад Аденауер". Тук (в Стара Загора, бел. ред.) сме били и с другата фондация - "Ханс Зайдел". Виждате ли колко е гротескно, виждате ли колко са жалки нашите политически опоненти. Двадесет години тези фондации - най-дясната, най-консервативната - финансират всички мероприятия на ГЕРБ. И когато те си слагат герба до нашия - мислите ли, че те не са ани проверили за толкова години". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора на Есенната регионална академия на ГЕРБ-Жени.

 

"Това е срам за тези хора. Защото, акот всички имаха политически семейства, всички се подчиняваха на еднакви принципи, нямаше да има и никкава политическа криза като в момента. Нямаше да има и такива безродници е точната дума. Защото, когато аз съм работил с Европол и полицията, те са били някъде в чужбина. За десет години ние се хванахме и изградихме Бългрия", добави лидерът на ГЕРБ.  Колко паркове, колко училища, колко стадиони се направиха, подчерта Борисов. 

 

Нашето политическо семейство проведе конгрес в Хановер. Жена от ГЕРБ - Мария Габриел - получи най-много гласове. От всички десни партии в Европа, не сбироток като тези тука. И стана зам.-председател с най-много гласове. Бях специален гост - и на фондация "Конрад Аденауер", и на ХДС. Защо? Защото в ЕВропа трябва да се върнат системните партии", категорично заяви Борисов. 

 

Той припомни вчеаршното гласуване за втората ескадрила F-16 и гласуването на "Промяната". "Нейният председател беше против, той иска МиГ-овете да стоят. Говорим за F-16 Block 70 на който авиониката му е като на F-35. А от промяната питаха вчера - тези самолети от дърво ли са, от стъкло ли са", възмути се Борисов. 

 

На конгреса на ХСС бях специален гост в Мюнхен, подчерта лидерът на ГЕРБ. В същото време тук някакви аматьори си позволяват да дават оценка на ГЕРБ. И каков постигнаха за тези две години, освен разрухата. Днес излезе "Стандарт и Пуърс". Прогнозират реален растеж за 2023 г. по-малко от 1 %. Разбирате ли какво ви причиниха тези за две години. И това уважаеми медии, отговаря за прословутите точки - точка 13 - на "Промяната". Как всичките им желания и популистки идеи ще се случат при ръст от 1 % и инфлация от 15 % - която е и силно занижена. Това се казва на английски "дизастър", на български "катастрофа", отбеляза бившият премиер. 

 

Еврозоната ще я видим, но някой друг път. Две неща не са съвместими с "Промяната" - опазване на шенгенската граница. Оставих им граница за пример. Навсякъде в Европа ни даваха за пример. Сега последният месец избиха полицаите, вриме от бежанци. Кой го допусна това? Кой за две години допусна това? Ако имам възможност от днес - между 15 до 30 въпросът с миграцията ще го реша. Години наред това не беше интересно за вас медиите, припомни Борисов. А вие искахте да си говорим за "върховенство на закона". Защо това е несъвместимо с "Промяната"? И това е второ римско. Когато в една държава премиерът, най-овластеният човек, изпраща СМС-и, че е арестувал. В случая дори няма значение кой, по най-болшевишкият начин, за какво върховенство на закона говорят тези, за какъв Шенген, възмути се бившият министър-председател. И истинският виновник е той (Кирил Петков, бел. ред.), добави лидерът на ГЕРБ.

 

В коментар относно думите на Георги Свиленски вчера в пленарната зала, Борисов заяви, че това е висша форма на корупция. Днес и Слави Трифонов е избухнал по същата тема. "Помните ли как три дни броиха 0,20%, за да изкарат ИТН победители на изборите миналата година? Толкова е голяма разликата между тях и нас, че с машини и без машини, каквито и кодове да държат, ние ги победихме", отчете още той. И припомни, че БСП и ИТН са се отказали от ПП и ДБ и така последните две партии, са в тотална изолация.

 

"Ако Свиленски беше казал, че Борисов е държал кодовете, днес щеше да има протести и разправии. Медиите днес не го излъчват по новините. Петков показва, че нищо бяло няма в тях”, каза той.

 

"Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат. Те не правят изобщо сметка да правят правителство с втория мандат. Двете партии имат няколко депутата повече от ГЕРБ. Те изобщо разбират ли как работи? Те се бъркат със служебното правителство. Те не са подчинени на парламента, а на Радев. Идват на парламентарен контрол от добра воля", разясни Борисов.

 

Той заяви, че ако прокуратурата, ГДБОП и МВР са слушали, това е търговия с власт и трябва да понесе наказателна отговорност. "Да откраднеш изборите е висша форма на корупция", разясни бившият премиер. Според бившия министър-председател има шанс за кабинет с втория мандат, но трябва да се подпише документ за управление за 6 месеца, ако не искаме избори.

 

Той подчерта, че ГЕРБ е уважавана в Германия. "Пъпната връв на ГЕРБ е с германските партии. Ние сме партия с ценности и сме дисциплинирани. Бях им обещал да опазим границата, и го направих. Бях им обещал правителства само на растеж и да имат излишък. България беше отделена от Румъния преди две години и ни пуснаха в най-бялата организация – Банковия съюз. За две години без ГЕРБ и Борисов това се промени", добави Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че аферата с "Джемкорп" е много показателна за мисленето на Кирил Петков и Асен Василев. "Да доведеш приятеля си в Гранитна зала и да му дадеш цялата енергетика. Ако не ги свалил Слави Трифонов, всичко щеше да приключи след няколко години", заяви Борисов. Лидерът на ГЕРБ добави, че само за шест месеца партиите, които по-рано са подкрепяли ПП, а именно БСП и ИТН в момента изнасят информация за сериозните им нарушения и корупция.

Той подчерта, че е 100% за машинното гласуване, което е въведено от ГЕРБ, но "дойдоха хора, които се хвалят, че държат кода".

 

Борисов даде цялостна оценка на управлението на ПП, Василев и Петков през последните две години. "Огромна инфлация, огромно обедняване, изцяло неохранявана Шенгенска граница, купуване от изборите до енергетиката. Това е резултатът от две години управление на "Продължаваме промяната"", заяви той и призова:"Да положим усилия и да подпишем документ за едни шест месеца, ако не искаме подобни правителства. Ако не искаме да го направим, да кажем на Радев, че отиваме на избори. Не е сериозно намерението на ПП със 72 депутати да правят правителство. Ако са решили да правят кабинет на малцинството, тогава са се разбрали или с ДПС, или с "Възраждане", но със сигурност не с ГЕРБ и БСП, защото ние показваме техните недъзи", подчерта Бойко Борисов. 

 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени