Майка и син, живеещи в Милано, бяха първите посетители на Регионалния исторически музей в Стара Загора

По време на разходката семейството беше впечатлено от богатата експозиция на културната институция

Регионален Исторически музей-Стара Загора
Регионален Исторически музей-Стара Загора Източник: Zonanews

Малко след като отвори врати в първия работен ден на 2024 година, Регионалният исторически музей в Стара Загора беше посетен от Мирослава Ценова и синът ѝ Дойчин, които живеят в Милано. 

 

"Интересувам се от история и днес имахме възможността за кратко посещение в Стара Загора и решихме да посетим музея", разказа за БТА Мирослава Ценова.

 

По време на разходката семейството беше впечатлено от богатата експозиция на културната институция. "Тук можеш да видиш много богато историческо наследство отпреди хиляди години почти до наши дни", каза още туристката.

 

Регионален Исторически музей-Стара Загора (РИМ-Стара Загора)
Регионален Исторически музей-Стара Загора (РИМ-Стара Загора) Източник: Zonanews

Мирослава Ценова живее от много години в италианския град, но е родом от врачанското село Боденец. Тя допълни, че в Милано децата ще се върнат на училище на 8 януари, а дотогава със сина си използват ваканцията, за да се насладят на различни забележителности.

 

През изминалата година посетителите в старозагорския музей бележат ръст с над 10 на сто в сравнение с 2022 година. "През 2023 година посетителите са 36 880 души, които са имали възможността да разгледат експозициите в музея и музейните обекти. Година по-рано туристите са били 32 993 души", обясни Ирина Атанасова.

Още от "Стара Загора"

Последни новини

Най-четени