Митева за Радев: Абсолютен гаф за Украйна

С проф. Анастас Герджиков сме демократичната двойка на България за балотажа

Невяна Митева
Невяна Митева Източник: Комуникационен екип на Герджиков-Митева

"Абсолютен гаф на действащия президент". Така кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева нарече пред граждани от област Стара Загора изразената от Румен Радев позиция, че Крим е руски.

 

По официална информация тази сутрин българският посланик в Киев е бил поканен в Министерството на външните работи на Украйна, за да му бъде предадено несъгласието на страната с изказването на Радев на предизборния му дебат с проф. Анастас Герджиков снощи.

 

Прочухме се по света, коментира Митева и добави, че категорично не споделя позицията на действащия президент и се разграничава от нея. Тя емоционално добави, че като добруджанка знае колко трудно бе върната Добруджа и няма как да приема анексирането на територия.

 

С проф. Анастас Герджиков сме демократичната двойка на България за балотажа. Убедени сме, че цялата демократична общност ще ни подкрепи, каза Митева.

 

Не може с такава негативна енергия да се обръщаш към гражданите и същевременно да твърдиш, че си обединител, каза още тя за опонента им за балотажа в неделя.

 

"На финалния спринт сме, имаме нужда от вашата позитивна енергия, вяра и съпричастност", обърна се Митева към присъстващите и ги призова да гласуват.

 

"Вярвам, че заедно на 21-и ноември ще бъдем победителите. Промяната трябва да се случи и на "Дондуков" 2, завърши кандидатът за вицепрезидент.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени