На прохода "Шипка" видимостта е ограничена до 30 метра поради мъгла, a на проход "Хаинбоаз" до 50 метра

Всички подбалкански пътища са заснежени и обработени в участъците Гурково-Мъглиж-Ягода и в градовете Шипка и Павел баня

Заснежен проход
Заснежен проход Източник: АПИ

На прохода "Шипка" времето е облачно и вали сняг. Пътните настилки са заснежени и обработени, видимостта е намалена до 30 метра поради мъгла. Това съобщиха за БТА от Областното пътно управление (ОПУ) в Стара Загора.

 

Температурата в прохода е минус шест градуса. Облачно е и в Прохода на Републиката. Там също видимостта е намалена, но до 50 метра. На място също вали сняг, а пътните настилки са изчистени и мокри, температурата е минус шест градуса.

 

Всички подбалкански пътища са заснежени и обработени в участъците Гурково-Мъглиж-Ягода и в градовете Шипка и Павел баня, посочиха от ОУП. В района на Раднево пътните настилки са частично заледени и обработени. Мокри са пътищата в Стара Загора, Опан и Гълъбово. На автомагистралите "Тракия" и "Марица" в област Стара Загора пътните настилки са мокри и обработени. Видимостта е добра.

 

Снегопочистване
Снегопочистване Източник: Zonanews

Общият брой на машините, които са работили през изминалата нощ, е 24, допълниха от ОУП. На двата старопланински прохода на терен са по три снегопочистваши машини, на автомагистрала "Тракия" са обработвали пет машини, на автомагистрала "Марица" три машини. В района на курортното селище Старозагорски бани четири машини обработват пътните артерии.

 

Най-студено е на проходите "Шипка" и "Хаинбоаз" - минус шест градуса, а най- топло е на магистралите и в района на Чирпан, където термометрите показват нула градуса. В момента няма затворени за движение пътни участъци на територията на област Стара Загора, казаха още от ОПУ. 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени