Над 50 участници рисуваха красиви лазарки в онлайн конкурс за старозагорско читалище

Прекрасни рисунки са пристигнали и от подготвителната група на БУ "Христо Ботев" в испанския град Торент, разположен на 7 км. от Валенсия

Една от творбите, участваща в конкурса
Една от творбите, участваща в конкурса Източник: Община Стара Загора

Над 50 участници до този момент са изпратили свои творби или изпълнения на тематични песни или обичаи в първия по рода си онлайн конкурс  "Лазаровден", иницииран от НЧ "Развитие 1878" в старозагорското село Дълбоки, съобщават от Община Стара Загора.


"Усмихнати лазарки с пъстри носии и цветя в косите греят от рисунките, които пристигат за участие в онлайн конкурса", споделят още организаторите. Те се радват на огромния интерес от деца на различна възраст от цялата страна, които споделят своите емоции, свързани с красивия пролетен празник.

 


Най-малките участници са на 6 години. Прекрасни рисунки са пристигнали и от подготвителната група на БУ "Христо Ботев" в испанския град Торент, разположен на 7 км от Валенсия. Срокът за участие в конкурса е до 20 април. Грамоти ще има за всички, а най-добрите, отличени във всяка категория, ще получат и допълнителна награда.

Още от "Стара Загора"

Последни новини

Най-четени