Насилникът с макетното ножче е бил арестуван през 2019 и 2022 г. за лека телесна повреда по хулигански подбуди

Два дни преди жестокото нападение, задържаният като извършител е изпратил закани с убийство на пострадалата

Областна дирекция на МВР-Стара Загора (ОДМВР-Стара Загора)
Областна дирекция на МВР-Стара Загора (ОДМВР-Стара Загора) Източник: Zonanews

Насилникът с макетното ножче Георги Николаев е бил арестуван през 2019 и 2022 г. за лека телесна повреда по хулигански подбуди. Това стана ясно по време на брифинг на Прокуратурата и полицията в Стара Загора, съобщи агенция Фокус. Първото разследване срещу заподозрения с инициали Г.Г. е приключило с налагане на административно наказание, а второто – с пробация, която мъжът изпълнявал "съвестно".

"По това дело е работено ежедневно, ежечасно и ежеминутно и е свършена много работа. Работили сме приоритетно заради проявената жестокост. Събрани са множество доказателства и е важно по какъв начин ще бъде назначена наказателната отговорност. Искаме справедлива присъда. Гарантирам, че Прокуратурата ще си свърши работа", каза окръжният прокурор Дичо Атанасов. Той бе категоричен, че работата по случая не е станала по-активна през изминалите няколко дни заради медийната атака, тъй като по случая се работи от един месец.

"Днес бе извършена среща с майката на потърпевшото момиче. Тя се яви през днешния ден в прокуратурата. Разговорът с нея бе към час. Говорих и като прокурор и като майка. Заявих нашия зов и кардинална позиция, която през днешния ден съобщи и основният прокурор Борислав Сарафов за нулева приемливост. Като областен прокурор декларирам, че всички ще поставим оптимални старания за предявяване на обвинявания, които подхождат на тежестта на действието и да се наложи заслужено наказване", съобщи областният прокурор Таня Димитрова. По думите й днес има формирано ново досъдебно произвеждане по отношение на обвинения с букви Г.Г. То е стартирано през вчера и е формирано по чл. 143, ал/ 3 - за закана на ликвидиране в изискванията на продължаващо закононарушение/.

Два дни преди жестокото нападение, задържаният като извършител е изпратил закани с убийство на пострадалата. Това е станало чрез интернет приложение. "На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст "Направо те убивам". На 25 юни съобщението гласяло "Ще ти закача главата". На следващия ден е извършено насилието", каза прокурор Димитрова.

Образувано е досъдебно производство за средна телесна повреда срещу Георги Николаев, обвинен за нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора. "Първото досъдебно произвеждане е за нанасяне на междинна телесна щета. Такова обвинение е повдигнато. Такъв темперамент и тип на телесната щета е възприето. Считаме, че междинната телесна щета се е изразила в мозъчно разтърсване и изпадане в безсъзнание. Тепърва ще се изследват всичко спомагателни доказателства. Може да се касае и за проявена особена свирепост към потърпевшата. По този въпрос ще се вземе по-късно отношение", допълни Димитрова. 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени