Обновяват спортните площадки в две казалъшки училища

През 2021 г. Общината предвиди 108 000 лева за ремонт на спортните площадки, с обща площ от 6 236 кв.м.

Обновяват спортните площадки в две училища в Казанлък
Обновяват спортните площадки в две училища в Казанлък Източник: Община Казанлък

Тази година двете спортни площадки на ОУ "Мати Болгария" и ПХГ "Св. Св. Кирил и Методий" в град Казанлък ще бъдат обновени, съобщават от местната администрация. Това стана възможно след като през 2021 г. Общината предвиди 108 000 лв. за ремонт на спортните площадки, с обща площ от 6 236 кв.м.,  които се ползват от двете училища. Необходими бяха още 80 000 лв., които със съдействието на Общината ще бъдат отпуснати от Министерството на образованието, тъй като двете училища не могат до заделят финансов ресурс от годишните си бюджети.


Общата сума ще позволи осъществяване на всички дейности по обновяването на  откритите дворни пространства за спорт - преасфалтиране, подмяна на бордюри, полагане на настилка, нова маркировка, ремонт и подмяна на съоръжения, подмяна на осветителни тела, пейки, кошчета други. Спортните площадки и дворното пространство на двете образователни институции се използват съвместно от 587 ученици, които се обучават от I до VII клас в ОУ "Мати Болгария", както и от 305 ученици в паралелки от VIII до XII клас в ПХГ "Св. Св. Кирил и Методий".


Вече няколко години при изготвяне на формулите за разпределяне на средствата по Единен разходен стандарт във функция "Образование" Община Казанлък заделя средства по допълнителен компонент "Спорт" за изграждане и ремонтиране на спортни площадки и физкултурни салони в детските градини и училищата. Всяка година екипът на Кмета Галина Стоянова заделя средства за поетапно обновяване на спортни и детски площадки както в градовете, така и по населените места. През 2021 г. Община Казанлък е осигурила средства за ремонт на покрива на училището в село Бузовград и на дворното пространство и игрището на училището в село Енина.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени