Обновяват велоалеите край Казанлък

Любителите на екологичния транспор колоездене ще имат възможност да стигнат до всяка гробница в Долината на розите и на тракийските царе

Обновяват велоалеите край Казанлък
Обновяват велоалеите край Казанлък Източник: Община Казанлък

Три са новоасфалтираните велоалеи край Казанлък с обща дължина 8.5 километра – към град Крън и селата Овощник и Бузовград, съобщават от общинската администрация. Община Казанлък продължава изграждането на свързаност на велоалеята от Овощник през града - от ул."Козлодуй" по бул."Никола Петков" до бул."Княз Александър Батенберг".


По този начин се създава пълна свързаност на град Казанлък с най-големите околни населени места – Овощник, Розово, Енина, град Крън и Бузовград с обща дължина на велоалеите 22 километра. Те са изградени изцяло със средства, отпуснати с постановление на Министерски съвет в общ размер 650 000 лева. Любителите на екологичния транспор колоездене ще имат възможност да стигнат до всяка гробница в Долината на розите и на тракийските царе.

 


С други 2 млн. лева европейско финансиране се работи по продължението на велоалеята от Казанлък до Крън към град Шипка, с дължина близо 7 километра. Обектът е част от мащабния проект "Светът на траките", който ще бъде изграден като единен "портал" за посещение на цялата Долина и древното културно наследство край Казанлък.

Още от "Стара Загора"

Последни новини

Най-четени