Община Стара Загора е в готовност за предстоящият зимен сезон

Разработен е Оперативен план за зимно поддържане на уличната мрежа в града

Община Стара Загора
Община Стара Загора Източник: Zonanews

Община Стара Загора е в готовност за предстоящият зимен сезон. Това съобщи Пламен Тодоров, началник отдел "Опазване на обществения ред и управление на кризи" в местната администрация. От думите му стана известно, че вече е извършена техническа проверка и преглед на готовността на техниката за зимно поддържане на улиците на фирма ДЗЗД "Грийн партнърс", с която е сключен договор. Констатирано е, че фирмата е готова за ефективно изпълнение на договора за зимно поддържане на уличната градска мрежа. 

 

Общо 11 са специализираните автомобили, които ще бъдат използвани по време на снеговалеж. Разработен е Оперативен план за зимно поддържане на уличната мрежа в града. Осигурени са пет хиляди тона материали за преодоляване и недопускане на заледяване на пътното платно. С приоритет ще бъдат улиците, които не са част от мащабния проект за водоснабдяване и канализация, изпълняван от държавното дружество, предвид динамичната ситуация в Стара Загора.

 

От думите на Тодоров стана известно, че в края на месеца ще бъде извършен още един преглед на техниката, непосредствено преди встъпване в дежурство, както и функционирането на GPS – системата за позициониране и проследяване. Предстои проверка и на техниката, която е предназначена за четвъртокласната пътна мрежа.

 

Зимното поддържане и снегопочистването на уличната пътна мрежа на територията на град Стара Загора е с дължина 236 километра, а четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината е с обща дължина 242 километра.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени