Обвинените в шпионаж чужденци от "Арсенал"-Казанлък остават в ареста

Те са обвинени в това, че са изнесли образци и документи от казанлъшката оръжейница

Оставиха заподозряните в промишлен шпионаж чужденци в ареста
Оставиха заподозряните в промишлен шпионаж чужденци в ареста Източник: NOVA
След близо четири часа заседание Окръжният съд на Стара Загора остави в ареста тримата чуждестранни граждани, задържани в Казанлък, съобщи NOVA. Те са обвинени в това, че са изнесли образци и документи от казанлъшката оръжейница "Арсенал".
 
Единият от задържаните е руснакът Сергей Зоненко, който е учен със световна слава в областта на кумулативните боеприпаси. Д-р Зоненко до ареста си ръководи направление "Кумулативни боеприпаси“ в "Арсенал".
 
Припомняме ви, че по случая прокуратурата започна разследване срещу МВР и ДАНС, позволили разгласяването на чувствителна информация по шпионския казус, без да има разрешение за това от наблюдаващия прокурор.
 
Случаят предстои да бъде разгледан в рамките на делото, но заради информация, касаеща националната сигурност на страната, няма да бъдат разгласяване подробности по него.
 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени