Окръжен съд-Стара Загора отчита ръст на наказателните дела

В Окръжен съд-Стара Загора през м.г. са постъпили общо 2 602 дела

Окръжен съд-Стара Загора
Окръжен съд-Стара Загора Източник: Zonanews

През 2021 г. се отчита ръст на постъпилите в Окръжен съд-Стара Загора наказателни дела. Toва съобщи председателят на Окръжен съд-Стара Загора съдия Красимир Георгиев по време на Годишното отчетно събрание за дейността на съдилищата от Старозагорски съдебен район.

 

В Окръжен съд-Стара Загора през м.г. са постъпили общо 2 602 дела. От тях 897 броя граждански дела – първа и втора инстанция, 616 броя търговски дела – първа и втора инстанция, 1 082 броя наказателни дела – първа и втора инстанция и 7 броя фирмени дела.

 

Общият брой на свършените дела в Окръжен съд-Стара Загора е 2 636, от които 928 броя граждански дела – първа и втора инстанция, 628 броя търговски дела – първа и втора инстанция, 1 073 броя  наказателни дела – първа и втора инстанция, и 7 броя фирмени дела.

 

В сравнение на броя на постъпилите и броя на свършените дела, се наблюдава стабилност и на двата показателя "натовареност по щат” и "действителна натовареност”, което сочи, че Окръжен съд – Стара Загора е традиционно сред най-натоварените съдилища в страната, отбеляза съдия Георгиев.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени