Организират пети Национален конкурс за авторска приказка в Стара Загора

Целта на конкурса е да провокира творческата мисъл и емоция у авторите и да търси, и открива млади творци

Книга
Книга Източник: Pinterest
Община Стара Загора, НЧ "РОДИНА-1860", клуб "Млад писател" и вестник "Tееn's paper" обявиха петия Национален конкурс за авторска приказка. Темата тази година е "Вихър, Ковачът и Белият палат". Целта на конкурса е да провокира творческата мисъл и емоция у авторите и да търси, и открива млади творци, които не са работили в този жанр.
 
В конкурса могат да участват автори в две възрастови групи:- първа възрастова група - младежи и девойки на възраст от 14 до 19 години, навършили съответната възраст до 1 май 2022г.; - втора възрастова група – автори над 19-годишна възраст, без ограничение на възрастта.
 
Всеки автор може да участва с по една творба до 4 страници А4, размер на шрифта 12, написана в проза. Приказката не трябва да е участвала в други конкурси. Всяко произведение трябва да бъде придружено с информация с трите имена на автора, дата и година на раждане, пощенски адрес, телефон, e- mail за контакти и по желание кратка творческа биография.
 
Творбите за участие в конкурса се изпращат на електронен адрес: prikazka_konkurs2022@abv.bg, не по-късно от 10 май 2022 г. Творбите ще бъдат оценявани от тричленно жури. Победителите в конкурса ще бъдат обявени и наградени на церемония на 29.05.2022г. (неделя) в Къща музей "Гео Милев", Стара Загора от 11.00 ч. и на 30.05.2022 г. на сайта на Народно читалище "Родина" - www.rodina1860.bg и на фейсбук страницата на читалището - Читалище Родина. Всички отличени ще бъдат уведомени по и-мейл или телефон след журирането преди посочените дати.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени