Откриха 43-ма нелегални мигранти от Афганистан на магистрала "Тракия" край Чирпан

Мигрантите били натъпкани в микробус с бургаска регистрация

Нелегални мигранти от Афганистан
Нелегални мигранти от Афганистан Източник: DCNews

Полицейската операция на служители от РУ-Чирпан е проведена след получена информация   от  Регионална дирекция "Гранична полиция" – Елхово за транспортиране на незаконни имигранти от българо-турската граница в микробус с бургаска регистрация.

 

Към 07.10 часа днес, на 174 км на АМ "Тракия"- посока София, униформените засекли и спрели за проверка микробуса. В рамките на инспекцията в превозното средство са установени 43 лица, без документи за самоличност, представили се за граждани на Афганистан. Установена е самоличността на шофьора – 19-годишен, който е задържан в рамките дo 24 часа.

 

Чужденците ще бъдат настанени в Специалния дом за временно настаняване в Любимец. Работата по случая продължават от РУ-Чирпан, уведомена е прокуратурата. Образувано е досъдебно производство по чл. 281 от НК.

Източник: DCNews

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени