Починалият след гонка с полицията в Стара Загора страдал от параноидна шизофрения, лекували го в болница 11 пъти

Дъщерите на починалия потвърждават за психическото му заболяване, но казват, че си е пиел лекарствата и не е бил агресивен. Познати на Пенев пък го описват като "кибритлия"

Полиция
Полиция Източник: МВР

Починалият след гонка с полицията в Стара Загора Пламен Пенев е страдал от параноидна шизофрения. Мъжът е бил лекуван в болнично заведение 11 пъти, съобщава "24 часа". На 30 декември, при гонка с полицията и задържане в града, почина 58-годишният бивш борец Пламен Пенев.

 

Оттогава прокуратурата проверява дали полицията има вина за смъртта на мъжа, като се чака експертиза, която да каже дали има задушаване след изваждането му от колата. От МВР казват, че са действали по закон, докато близките на Пенев твърдят, че полицията е виновна за случая.

 

Починалият Пенев е работил като вулканизатор на гумено-транспортни летни в рудник "Трояново-север" в Ковачево, който е част от мини "Марица изток". Днес директорът на рудника Стойко Башалов разказа пред журналисти, че понякога Пенев е бил неадекватен и си е говорел сам.

 

Не бил агресивен, но, за да е под контрол работодателят му направил така, че по време на работа до него винаги да има човек, за да не остава сам. Ходел на консултации в психиатричната болница в Раднево, но от там нито потвърждават, нито отричат това с обяснението, че трябва да пазят медицинска тайна за пациентите си. Дъщерите на починалия потвърждават за психическото му заболяване, но казват, че си е пиел лекарствата и не е бил агресивен. Познати на Пенев пък го описват като "кибритлия".

 

Параноидната шизофрения се представя с относително устойчиви налудности, най-често придружени от халюцинации, особено слухови, коментират психиатри. Сред най-честите параноидни симптоми са налудности за преследване, отношение, въздействие, знатен произход, особена мисия, телесна промяна, ревност; слуховите халюцинации най-често представляват гласове, които заплашват или заповядват на болния.

 

В Стара Загора се говори, че младежи хвърлили пиратка по кучето на починалия - джак ръсел териер, той ги подгонил и оттам тръгнала историята. Преследването започва след сигнал от младежите, че Пенев ги е нападнал с нож, оказа се, че нож няма.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени