Полицията разгони протестиращи миньори около село Ракитница

В момента движението там е възстановено и се регулира от полицията

Пътна полиция-Стара Загора
Пътна полиция-Стара Загора Източник: Zonanews

Голямо напрежение ескалира на АМ "Тракия", свързано с поредните протести. Има арестувани на протеста на енергетиците и миньорите, които отново блокираха магистралата. Около 11 часа група от недоволни се опита да блокира и обходния път, който в момента поема трафика от магистралата край старозагорското село Ракитница.

 

Протестиращите не са се подчинили на полицейското разпореждане да освободят пътното платно, в резултат на което има задържани лица, потвърди пред БНР директорът на Областната дирекция на МВР - Стара Загора комисар Лазар Христов.

 

В момента движението там е възстановено и се регулира от полицията. Поради засиления трафик се образуват колони от автомобили, но пътят е проходим. Автомагистрала "Тракия" и детелината край Стара Загора остава блокирана от Чирпан до Нова Загора, а също и пътя Хасково - Стара Загора. 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени