Проф. Анастас Герджиков: Енергийният баланс в момента е невъзможен без комплекс "Марица изток" (СНИМКИ)

Игуменът на Бачковския манастир подари икони на проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева

Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева в Стара Загора
Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева в Стара Загора Източник: Комуникационен екип на Герджиков-Митева

"Обединение на всички българи около обща визия за бъдещето – това е нашата кауза", каза проф. Анастас Герджиков. Той и Невяна Митева се срещнаха с над хиляда души симпатизанти и съмишленици в Асеновград, Казанлък и Стара Загора днес. Проф. Герджиков поясни важността на ролята на президента, както и че е важно да работи в партньорство с всички, да обединява, а не да разединява.

 

Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева в Асеновград
Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева в Асеновград Източник: Комуникационен екип на Герджиков-Митева

"Искаме да има спокоен дебат и обединение поне по най-основните теми – евроатлантическа ориентация, върховенство на закона, качествено образование, достъпно здравеопазване и много други",  каза проф. Герджиков. 

 

Проф. Анатас Герджиков и Невяна Митева в Бачковския манастир
Проф. Анатас Герджиков и Невяна Митева в Бачковския манастир Източник: Комуникационен екип на Герджиков-Митева

Кандидатите посетиха Бачковския манастир, където запалиха свещ за здраве и успех на всички  българи. Игуменът на манастира - епископ Сионий, им подари икони, които скоро да поставят в кабинетите си на президент и вицепрезидент на Република България. "Както Вие казахте, необходими са мир, приятелство и единение на нацията и е необходимо да престанем с тези дребни вражди", съгласи се игуменът в разговора си с проф. Герджиков.

 

Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева в Казанлък
Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева в Казанлък Източник: Комуникационен екип на Герджиков-Митева

В Казанлък проф. Герджиков и Невяна Митева се срещнаха с представители на малкия бизнес и обсъдиха проблемите им и какво може да се направи, за да се облекчи икономическият натиск и тежестта върху предприятията, породени от пандемията. 


При срещите с граждани и бизнес в Стара Загора, най-дискутирана беше горещата тема на деня – състоянието на енергетиката и високите цени на тока. Според проф. Герджиков, трябва да смекчим удара с национални мерки – премахване на ДДС и акцизите върху електроенергията, директни субсидии за купувачите на енергия на пазара на едро, осигуряване на достатъчно електроенергия на пазара на едро, готовност за ограничаване на износа и други. Много е важно да се предприемат "решения за подкрепа на социално слаби домакинства за енергийни разходи", категоричен е проф. Герджиков. 

 

Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева в Стара Загора`
Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева в Стара Загора
Източник: Комуникационен екип на Герджиков-Митева


"Енергийният баланс на страната е невъзможен в средносрочен план без комплекс "Марица Изток"", смята проф. Герджиков. Затова той предлага да се прилагат технологии, които да спомогнат за прехода. Според него спешна задача на управляващите е да имат концепция за енергетиката, в това число и ядрената. Не трябва да забравяме, че единственото задължително условие да има просперираща България е да го има обикновения български гражданин. Просперитетът на България всъщност е сбор от просперитета на всички българи.  

 

Проф. Анастас Герджиков
Проф. Анастас Герджиков Източник: Комуникационен екип на Герджиков-Митева

 

Още от "Стара Загора"

Старозагорската прокуратура ще изготви протест срещу връщането от Районен съд-Пловдив на обвинителния акт по делото "Деб

Причината - в обстоятелствената част на обвинителния акт е допусната неяснота относно причинената на пострадалата черепно-мозъчна травма

Прочетете повече прочетете повече

Три фирми в Стара Загора и Казанлък подобряват конкурентоспособността и производството си чрез успешни проекти за енерги

Реализирани проекти по Програма ВЕЕЕЕС в двата града бяха посетени от представители на Офиса на финансовия механизъм на ЕИП и Кралство Норвегия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени