Пуснаха подсъдимия за насилие над Дебора Георги под домашен арест

Георги Георгиев прекара близо година зад решетките

Георги Георгиев
Георги Георгиев Източник: Марица

26-годишният Георги Георгиев, подсъдим за посегателството над Дебора Михайлова от Стара Загора, излиза под домашен арест. Пловдивският районен съд е променил мярката му за неотклонение, след като адвокатите му Петко Кънев и Валентин Димитров за пореден път направиха такова искане. 

 

"Прокуратурата има възможност да протестира в 7-дневен срок, но не вярвам, че ще го направят", коментира Кънев пред "24 часа". 

 

Георги Георгиев прекара близо година зад решетките, след като беше арестуван на 30 юли м.г. В последствие Административния съд в Стара Загора обяви заповедта за задържането му за незаконно. Въпреки това той остана под ключ, защото съдът няколко пъти потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо него. 

 

На днешното заседание беше разпитана и майката на 19-годишната Дебора. Според адвокатите на Георги имало противоречия в показанията ѝ, но пък станало ясно, че са платени 20 хил. лв. за музикалното видео на момичето с певицата Лидия.

 

"Разпитът на майката на Дебора промени известното до момента действително за какво са използвани пари, които са постъпили по сметката. Оказа се, че въпросният музикален клип е платен, а не както беше изтъкнато пред обществото, че това един вид е жест от въпросния певец към нея за това, което е преживяла", обясни адвокат Петко Кънев.

 

Защитникът отказа да посочи дали за това са използвани средства от дарения, или лични пари не Дебора и семейството ѝ. На излизане от залата майката отказа коментар. Делото тече при закрити врати и журналисти не се допускат в залата. 

 

Георги Георгиев беше арестуван миналото лято, след което му бяха повдигнати 3 обвинения. Според прокуратурата от април до 25 юни м.г. в Стара Загора и Казанлък той се е заканвал с убийство на Дебора. Привлечен е към наказателна отговорност и за принуда, защото на 26 юни 2023-а остригал част от косата ѝ, като я ударил с юмрук в лицето.

 

Третото обвинение на Георги е за двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в 18 порезни рани с макетен нож и черепно-мозъчна травма. Момичето беше с временна опасност за живота.

 

Процесът ще продължи на 12 септември, когато трябва да бъдат разпитани последните свидетели и част от вещите лица. 

Още от "Стара Загора"

Министър Малинов: БЕХ отпуска целеви заем от 56 млн. лв. на Мини "Марица Изток"

Средствата се отпускат целево за осигуряване на необходимия финансов ресурс, свързан с изплащане на заплати на служителите, социално осигуряване, плащания към бюджета и други за месеците август и септември

Прочетете повече прочетете повече

Старозагорската прокуратура протестира мярката за неотклонение на Георгиев, нарязал с макетно ножче Дебора

Определението на Районен съд-Пловдив е за изменение на мярката за неотклонение от "задържане под стража" в "домашен арест" и "забрана за напускане на пределите на България"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени