Радостин Танев, ГЕРБ: Ремонтът на пътищата от Стара Загора до Чирпан и Нова Загора е мой личен приоритет

"Очакванията са да бъдат обновени над 2000 блока в цялата страна, като по този начин още 120 000 български семейства ще живеят в по-добри условия", допълни Радостин Танев

Радостин Танев
Радостин Танев Източник: ПП ГЕРБ

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ – СДС от Старозагорски избирателен район Радостин Танев се срещна с представители на таксиметровия бранш в областния град.

"Конкретните ангажименти, които поемаме са да повишим доходите. Минималната работна заплата до 2025 г. ще стане 1000 лева, а средната – 2000 лева. Това е постижима цел, като се има предвид ръстът им през последните 4 години от 40%", каза Танев. Той посочи, че негов личен приоритет е ремонтът на пътните отсечки Стара Загора-Нова Загора и Чирпан-Стара Загора.

 

"Индустриална зона "Загоре" е заета на 50%, а инвеститори имат интерес към големи парцели. Предвиденото създаване на нова индустриална зона на терена на бившето летище предполага и разширяване на връзката между Стара Загора и автомагистрала "Тракия"", добави Радостин Танев. По време на срещата кандидатът за народен представител представи и продължаването на Националната програма за санирането на жилищата.

 

"Очакванията са да бъдат обновени над 2000 блока в цялата страна, като по този начин още 120 000 български семейства ще живеят в по-добри условия. С приоритет ще бъдат сградите, които вече имат сключен договор. За първи път ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност и в 2000 еднофамилни къщи", допълни Радостин Танев.

 

Таксиметровите шофьори споделиха, че се надяват да продължи добрата комуникация между бизнес, община и държава. Те посочиха, че Стара Загора е пример за усвояването на средства от различните програми на правителството и на Европейския съюз за подобряване на градската среда и обновяване на образователна, културна и спортна инфраструктура. В срещата участва и Йордан Николов, заместник-кмет по транспорта в Община Стара Загора.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени