Радостин Танев, ГЕРБ-СДС Стара Загора: Служебното правителство иска да ликвидира комплекса "Марица изток" още през 2026 г.

Работим по проекти за облекчаване на автомобилния трафик в Стара Загора, каза арх. Виктория Грозева, кандидат за народен представител

Радостин Танев (вдясно)
Радостин Танев (вдясно) Източник: ПП ГЕРБ
Кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ-СДС в Старозагорски избирателен район - арх. Виктория Грозева, арх. Мартин Паскалев, Динко Михайлов, Николай Стоев и Емил Иванов се срещнаха с таксиметрови шофьори в Стара Загора. В разговора участва и Радостин Танев, депутат от ГЕРБ в 44-тото и 45-ото Народно събрание.
 
Арх. Грозева съобщи, че сред основните приоритети е да продължи Националната програма за саниране на жилищни сгради и това да бъде 100% безплатно за собствениците. "Служебното правителство е заложило в Плана за възстановяване и устойчивост процесът по внедряването на мерките за повишаване на енергийната ефективност да става със съфинансиране. Това обрича програмата на провал", каза още тя. 
 
Виктория Грозева, която е и главен архитект на Общината, заяви в отговор на многобройни въпроси, че до няколко месеца ще бъде обявена обществена поръчка за избор на строител на Многофункционалната спортна зала в парк "Артилерийски". 
 
Арх. Виктория Грозева, кандидат за народен представител
Арх. Виктория Грозева, кандидат за народен представител Източник: ПП ГЕРБ
Работи се и за създаването на нов квартал на запад от кв. "Три чучура-юг". В тази връзка ще се изгради продължение на бул. "Славянски", а на пътя за село Богомилово ще има кръгово кръстовище. Всичко това ще доведе до облекчаване на автомобилния трафик в западната част на Стара Загора. 
 
Успешно се изпълнява и ремонтът на 4-лентовата ул. "Капитан Петко войвода", както и на т. нар. Руски пазар и до няколко месеца те ще бъдат с изцяло нова визия.
 
Обект на разговор беше и бъдещето на комплекса "Марица изток". Кандидатите за народни представители категорично заявиха, че ГЕРБ е за запазване на работните места и на производството на електроенергия от въглища поне до 2040 г., като поетапно се въвеждат нови технологии. "Служебното правителство обаче иска да ликвидира комплекса още през 2026 г.", заяви Радостин Танев.
 
По време на срещата беше подчертано, че кметът Живко Тодоров и екипът му се отзовават на всички искания на таксиметровите фирми в града. Таксите, които плащат представителите на бранша на Общината, са най-ниските в България и няма да бъдат променяни. Това означава също, че цената, която хората плащат за услугата ще е приемлива. 

 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени