Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа сръбски гражданин за причиняване на катастрофа по непредпазливост на автомагистрала "Тракия"

Обвиняемият Д.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор

Съдебна палата-Стара Загора
Съдебна палата-Стара Загора Източник: Zonanews

Днес, 15 август 2022 г., Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Д.К., на 40 г., гражданин на Република Сърбия, за това, че на 14.08.2022 г. на автомагистрала "Тракия" в района на км 217 в землището на общ. Стара Загора, при управляване на моторно превозно средство - автобус "МАН" със сръбски регистрационен номер, нарушил правилата за движение по пътищата, а именно чл. 20 от Закона за движение по пътищата - "водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват", и с това по непредпазливост причинил средни телесни повреди на повече от едно лице, а именно 12 деца на възраст от 6 до 16 години и двама възрастни – престъпление по чл.343, ал.3, б."а" вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс.

 

Веднага след пътнотранспортното произшествие на място Д.К. е бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества. Уредът е отчел нулеви резултати.

 

И в момента продължават действията по разследването под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора. Приобщават се писмени доказателства, назначават се експертизи. Делото е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура-Пловдив.

 

Обвиняемият Д.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

 

 

 

Още от "Стара Загора"

Красимир Вълчев: Не, Асен Василев не е Иван Костов, а е новият Румен Гечев

Бъдещите депутати на ГЕРБ от Старозагорски избирателен район ще имат 4 основни приоритета в следващото НС, плюс постоянният за ГЕРБ - максимално удължаване на работата на енергийния комплекс "Марица изток"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени