Румен Радев с алабалистика за бъдещето на комплекса "Марица изток"

Радев не остави съмнение в чия полза ще е "реформата" на комплекса

Румен Радев
Румен Радев Източник: Президентска администрация

Поел съм като лична кауза максимално възможно да отдалечим срока за затваряне на компелкса "Марица Изток". Това е и в действията на служебното правителство. Не просто да го отдалечим, но да направим така, че "Марица изток" да остане енергийното сърце на България. Това каза при посещението си в Стара Загора кандидат-президентът Румен Радев.

 

"Става въпрос не само за въглища, а и за улавяне на въглеродните емисии и тяхното депониране, както и алтернатива за газ и не само. Работим активно с водещите български университети, с чужди представители така, че тук да се внедрят възможно най-съвременните технологии като добиване на енергия със соларни възможности", добави той безадресно. Но не остави никакво съмнение в чия полза ще е "реформата" на комплекса - на онези, които се занимават с ВЕИ и соларни панели, свързани основно с един розовобузест олигарх. 

 

Общи фрази, клишета, никаква конкретика - очевиден опит да се осигури някаква електорална подкрепа за двойката Радев-Йотова, която доведе страната до катастрофа. Първо като подкрепяше метежниците от миналото лято, а сега чрез хаосът, залял страната вследствие на управлението на двете служебни правителства на Радев. 

 

"Има огромна територия, която не подлежи на рекултивация и тя може да бъде използвана. Има нови технологии за производство на водород и там на място има всички условия. Най-важното, което можем да решим, има природни дадености така, че с едни съвременни технологии да можем да решим основният проблем пред енергетиката на бъдещето - съхраняването на енергията", каза още Румен Радев.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени