Руснак и двама литовци задържани за кражба и шпионство от Арсенал - Казанлък

В автомобилите им са открити книжа и вещи, за които се предполага, че са пряко свързани с образуването досъдебното производство

Арсенал-Казанлък
Арсенал-Казанлък Източник: Zonanews

Трима чужди граждани - руснак и двама литовци, са задържани на ГКПП "Кулата", след сигнал и започнало разследване за липси от "Арсенал" АД - Казанлък. Сигналът от предприятието е подаден на 3 октомври, когато е започнала и специализираната операция. Сигналът е за установена липса на конкретни изделия, както и на документи за тях - информация изключително чувствителна за фирмата и представляваща интерес за български или чужди конкурентни фирми.

 

При разпита на свидетели се установява, че в завода със сключени трудови договори са работили задържаните граждани - 24-годишен литовски гражданин, негова съгражданка - на 59 години, и 60-годишен гражданин на Русия. Дейността им е била свързана с иновативни технологии, обезпечаващи продукцията на дружеството.

Тримата са били в неплатен отпуск до 17.09.2021 г., след което не са се явили на работа.

 

Справка за задграничните им пътувания показала, че те са влезли в страната на 02.10.2021 г., били са в Казанлък и са тръгнали обратно. Тогава е била уведомена Гранична полиция. На 05.10.2021 г. тримата чужденци и автомобилите им, с които са се придвижвали, били засечени на ГКПП "Кулата". Тогава са и задържани.

В автомобилите им са открити книжа и вещи, за които се предполага, че са пряко свързани с образуването досъдебното производство.

 

Тримата предстои да бъдат конвоирани до РУ-Казанлък и да бъдат привлечени за обвиняеми. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Стара Загора.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени