Съдът реши: ТЕЦ "Брикел" ще продължи да работи

Административният съд в Стара Загора отмени заповедта за спиране на работата на ТЕЦ-а

Административен съд-Стара Загора
Административен съд-Стара Загора Източник: Zonanews

ТЕЦ "Брикел" ще продължи да работи, след като Административният съд в Стара Загора отмени заповедта за спиране на производствената дейност на предприятието, съобщава БНР. Принудителната мярка беше наложена на 29 юли от РИОСВ - Стара Загора след проверка на премиера и екоминистъра тогава - Кирил Петков и Борислав Сандов.

 

В мотивите си за отмяна на заповедта Административният съд посочва, че по смисъла на допълнителните разпоредби от Закона за енергетиката ТЕЦ "Брикел" - Гълъбово е част от критичната инфраструктура и от електроенергийната система на страната и като такава дейността ѝ е свързана с поддържането на жизнено важни обществени функции.

 

В предприятието работят близо 1300 души, спирането на производствената дейност лишава от трудови възнаграждения стотици работници и служители и от издръжка техните семейства. Определението на Старозагорския съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок. 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени