Шест са огнищата на големия пожар, който гори край Стара Загора

Цялата налична техника, с която разполагаме, е мобилизирана и всичко е насочено да бъде изгасен пожарът, посочи секретарят на община Стара Загора Николай Диков

Пожар
Пожар Източник: Zonanews

Периметърът на големия пожар северно от Стара Загора е заграден. Това съобщи пред журналисти областният управител Методи Марков. Той посочи, че към момента има около шест огнища. Днес по обяд се очаква концентрация на техника, както и да се включат два хеликоптера. "Имаме уверение, че два хеликоптера на българската армия около 9:00 часа ще тръгнат към Стара Загора", посочи той, цитиран от БТА.

 

Марков обясни, че частичното бедствено положение, което беше обявено през вчерашния ден, ще остане, докато не бъде овладяна ситуацията и докато не са сигурни, че огънят няма да се възобнови. Областният управител изрази надежда днес пожарът да бъде потушен.

 

"Ситуацията и към този момент продължава да бъде сложна. Периметърът на пожара е около 12 километра. Цяла нощ са работили екипи на пожарната, на Държавно горско стопанство, получихме помощ от "Мини Марица-изток", от ТЕЦ "Марица-изток" 2. Правени са и се правят просеки, а пожарникарите се борят и продължават да се борят с тази огнена стихия, каза секретарят на община Стара Загора Николай Диков.

 

Цялата налична техника, с която разполагаме, е мобилизирана и всичко е насочено да бъде изгасен пожарът. Има седем екипи на пожарната, включиха се и военните. Очакванията са ни пожарът да бъде овладян днес, посочи още Диков. На място днес има и доброволци, които се борят със стихията.

 

Припомняме, че пожарът лумна около 15:30 часа вчера. На място бяха изпратени екипи на пожарната от Стара Загора и Казанлък, както и горското стопанство и доброволци. Община Стара Загора осигури водоноска. Обявено беше частично бедствено положение. Изгоря една къща.

Още от "Стара Загора"

Министър Малинов: БЕХ отпуска целеви заем от 56 млн. лв. на Мини "Марица Изток"

Средствата се отпускат целево за осигуряване на необходимия финансов ресурс, свързан с изплащане на заплати на служителите, социално осигуряване, плащания към бюджета и други за месеците август и септември

Прочетете повече прочетете повече

Старозагорската прокуратура протестира мярката за неотклонение на Георгиев, нарязал с макетно ножче Дебора

Определението на Районен съд-Пловдив е за изменение на мярката за неотклонение от "задържане под стража" в "домашен арест" и "забрана за напускане на пределите на България"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени