Скъпият ток затваря ресторанти и хотели в Стара Загора

Заради пандемията оборотите също са намалели в пъти, а разходите скачат обратнопропорционално на приходите

Вени Петрова
Вени Петрова Източник: БНР
От три пъти и половина до четири цяло и 6 пъти по-високи сметки за ток, сравнено с 2020-та година,  притискат ресторантьорския и хотелиерския бизнес в Стара Загора, съобщава БНР. 
 
Заради пандемията оборотите също са намалели в пъти, а разходите скачат обратнопропорционално на приходите. В "окото на бурята", собственици на заведения и места за настаняване в града на липите казват, че им е по-изгодно да не работят, разказа пред БНР Вени Петрова, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в  Стара Загора.
 
15 процента от заведенията и 4 хотела ще затворят врати от следващия месец. Засега - временно.
 
Вени Петрова, обясни още, че ситуацията е изключително тревожна. Заведенията за хранене са изчислили, че в този момент им е по-реантабилно да не работят. Надеждите им са, че на пролет ще могат отново да отворят врати, след стихване на последната ковид вълна. Важно е да се уточни, че ново отваряне също е съпроводено с много разходи и проблеми, но днес никой не може да мисли за повече от един месец напред.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени