След самоотвод на всички съдии: ВКС ще решава къде ще се гледа делото по случая "Дебора"

Георги Георгиев бе обвинен, че е нанесъл стотици рани с макетен нож на 18 -годишната Дебора Михайлова и е отправил закани за убийство срещу момичето

Съдебна палата-Стара Загора
Съдебна палата-Стара Загора Източник: Zonanews

Върховният касационен съд ще определи къде ще се гледа делото срещу 26-годишния Георги Георгиев, обвинен в причиняване на две средни телесни повреди, закани с убийство и за принуда към Дебора от Стара Загора.

 

По-рано във вторник стана ясно, че и последният възможен съдия, който можеше да разгледа делото "Дебора" в Районния съд в Стара Загора, си е направил отвод днес. Така всеки всеки един от съдиите от състава на Районен съд – Стара Загора, след определянето му за докладчик, чрез системата за случайно разпределение, е направил отвод.

 

Районните съдии са приели, че за да се избегнат всякакви съмнения в безпристрастното разглеждане и решаване на делото и за да бъде обезпечена обективността при реализиране на правосъдието, както и правото на независим и безпристрастен съд, гарантирани от чл. 6 от Европейската конвенция за правата на човека, следва да направят отвод, информираха от Районния съд в Стара Загора.

 

Георги Георгиев бе обвинен, че е нанесъл стотици рани с макетен нож на 18 -годишната Дебора Михайлова и е отправил закани за убийство срещу момичето. Обвинителният акт срещу Георгиев беше внесен в Районния съд в Стара Загора на 15 декември миналата година.

 

От тогава до днес последователно отвод си направиха всички 17 наказателни и граждански съдии. Вероятно разпределението на делото ще отиде в Районния съд в Пловдив.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени