Стара Загора се включи първа в европейската инициатива "LIVING – IN.EU"

Стара Загора е единственият град от България, който вече е част от тази общност-наброяваща към момента 110 представители на публичната администрация

Стара Загора
Стара Загора Източник: Община Стара Загора
Стара Загора е първият български град, който се включи в Европейската инициатива зa дигитална трансформация на градовете и общностите "LIVING – IN.EU", съобщават от пресцентъра на местната администрация. Кампанията цели да подпомогне усилията на градовете и общностите в борбата с климатичните промени и опазването на околната среда, включвайки активно участието на бизнеса и гражданското общество.
 
Населените места все повече се нуждаят от подходящи дигитални решения и приложения за справяне с нарастващия брой взаимосвързани предизвикателства от съвременния ни живот. Тези решения са разнообразни и могат да бъдат свързани с: "интелигентна" градска мобилност; енергийна ефективност; устойчиви "умни" жилища, дигитални публични услуги и други. Инициативата е подкрепена от ЕUROCITIES - мрежата на големите европейски градове, Европейската комисия, Европейския комитет на регионите.
 
Стара Загора е единственият град от България, който вече е част от тази общност-наброяваща към момента 110 представители на публичната администрация на местно и регионално ниво, и по този начин ще получи достъп до информация относно възможностите за финансиране на проекти от европейските фондове в тази насока, както и ценни препоръки и насоки за изграждане на една добре функционираща дигитална среда.

Още от "Стара Загора"

След проверки, продължили цяла година КФН и НАП не са открили нарушения на компанията "Градус" АД

"Градус" АД ще използва всички законови средства да защитава интересите на своите акционери, както по съдебен път, така и чрез сезиране на компетентни органи при случаи, в които лица ощетяват акционерите, заяви Ангелов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени