Старозагорец влиза в затвора заради кражба на книги

Крадецът бил рецидивист, три пъти обирал апартамент в града

Съдебна палата-Стара Загора
Съдебна палата-Стара Загора Източник: Zonanews

Районният съд в Стара Загора е наложил ефективно наказание от две години и осем месеца "лишаване от свобода", при първоначален "строг" режим на изтърпяване на 38-годишен мъж, откраднал книги и други движими вещи, съобщaват на сайта си от съда.

 

Съдебният състав е признал криминално проявения Г. К. за виновен в това, че в периода от 3-ти до 6 март т.г. в Стара Загора, от необитаем частен дом, чрез разрушаване на преграда три пъти, е отнел чужди движими вещи без съгласието на владелците им.

 

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Предмет на кражбата са били 300 броя книги –художествена литература, телевизор и самовар, оценени на обща стойност в размер на близо 1400 лева. Подсъдимият продал книгите, а другите вещи задържал за себе си.

 

Делото се е гледало по реда на съкратеното съдебно следствие. По време на съдебното заседание подсъдимият е признал изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, уточнява БТА.

 

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени