Старозагорският градоначалник стана кмет на месеца

Тодоров победи убедително със 76.36 % пред своите съперници в категория "Общини с население над 50 хиляди жители"

Живко Тодоров
Живко Тодоров Източник: Община Стара Загора

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров завоюва надпреварата за кмет на месец март в месечното издание на конкурса, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg, съобщават от общинската администрация. Темата на мартенското издание беше "Духът на Свободата", посветено на честванията по повод Националния празник 3 март и 143 години от Освобождението на България.


Тодоров победи убедително със 76.36 % пред своите съперници в категория "Общини с население над 50 хиляди жители". След него се нареди Иван Портник (кмет на Община Варна) със 17.78 на сто. Трети остана Здравко Димитров (кмет на Община Пловдив) събрал 5.86% от гласовете , споделят организаторите след обобщаване на резултатите.


Припомняме, че в  навечерието на Националния празник - 3 март алпинисти монтираха 32-метров трикольор на емблематичния паметник на Самарското знаме на мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора". Хиляди старозагорци и гости на града отрупаха с цветя Мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора" в знак на почит и признателност към знайните и незнайни герои, извоювали Свободата на България.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени